Персоналът на училищния стол в крумовградското село Токачка е здрав,

...
Персоналът на училищния стол в крумовградското село Токачка е здрав,
Коментари Харесай

След съмнение за хранително отравяне: Здрав ли е училищният персонал в село Токачка?

Персоналът на учебния стол в крумовградското село Токачка е здрав, демонстрират резултатите на Регионалната здравна ревизия в Кърджали. До тях се стигна, откакто възпитаници от началните класове потърсиха лекарска помощ със подозрение за хранително отравяне.

Проби бяха взети от всички 13 работещи в учебния стол. Данните демонстрират, че в тях не се изолира патогенна микрофлора. В околните дни се чакат и резултатите на Агенцията по храните. Училищният стол, който беше затворен незабавно след случая, евентуално ще проработи още веднъж след пролетната почивка. Това е първият сходен случай в община Крумовград и по тази причина е стеснителен, разяснява кметицата Себихан Мехмед.

" Това е обикновено да е притеснително. Хора сме – и майки, и баби, и по този начин нататък. От двете деца, които са приети в болница, първото е повръщало още от сутринта, а второто е било на антибиотик и е ходело на учебно заведение. Така че няма гаранция. Но каквото и да е, значимото е, че децата са добре ", сподели тя, представена от БНР.

Със подозрение за хранително натравяне здравна помощ потърсиха 11 деца. Две останаха в болница. Те към този момент са изписани и са вкъщи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР