Персоналът на болниците в Ловеч и Враца да си получава

...
Персоналът на болниците в Ловеч и Враца да си получава
Коментари Харесай

Премиерът призова за изплащане на заплатите в болниците в Ловеч и Враца


Персоналът на лечебните заведения в Ловеч и Враца да си получава заплатите и редом с това да се вършат промени. Това изиска министър председателят Бойко Борисов от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев преди съвещанието на кабинета.

Премиерът изясни, че е неприемливо да има медицински личен състав, които не е получавал заплати от февруари, в случай, че бюджетът за здраве тази година е повишен с над 450 милиона лв..

Бойко Борисов, министър- ръководител: Такива пари страната в никакъв случай в историята си не е отделяла за опазване на здравето. И те тъкмо да са недоволни - очевидно нещо в организацията не е както би трябвало. Моля ти се, направи всичко допустимо.

Здравният министър изясни, че единствено лечебните заведения в Ловеч и Враца са недоволни от бюджета на здравната каса за тази година.

Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Това са двете лечебни заведения, които систематично са били водени към банкрут повече от 13 години.

Бойко Борисов, министър-председател: Добре! Моля ти се, персонално се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги.

Кирил Ананиев: Това го вършим.

Бойко Борисов: Успокойте хоратал Грехота е при толкоз пари да има недоволни.

Ананиев изясни, че лечебните заведения получават пари всеки месец, само че имат доста запори и министерството всеки ден води диалози с кредиторите за повдигането им, с цел да продължат лечебните заведения да действат.

Кирил Ананиев: И отново са недоволни! Получават, всеки месец си получават...

Бойко Борисов: Ако и на теб ти спрем заплатата от февруари и ти ще си неудовлетворен. Затова направете по този начин, че хората да си получават заплатите - намерете подобен инструмент и по-късно стабилизирайте и ги реформирайте.

Ананиев изясни, че работещите в лечебните заведения в Ловеч и Враца са почнали да получават заплатите си всеки месец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР