Персоналът на 58 британски университети ще стачкува между 1 и

...
Персоналът на 58 британски университети ще стачкува между 1 и
Коментари Харесай

Десетки британски университети ще стачкуват в началото на декември

Персоналът на 58 английски университети ще стачкува сред 1 и 3 декември поради неодобрение от пенсиите, заплащането и изискванията на труд.

Профсъюзът на университетите и колежите разгласи датите откакто по-рано над 50 университета гласоподаваха за протестни дейности. Някои стачкуват за пенсиите, спор за които се води към този момент близо 10 години, след орязването на пенсионния фонд. Други са недоволни от заплащането и изискванията на труд, защото отдавна няма нарастване на заплатите, а постоянно се работи на продължен ненормиран работен ден.

Решението за стачката значи нарушение на образователния развой за студентите преди коледния интервал.

От профсъюза на университетите и колежите обявиха, че управляващите на са им оставили друга опция и допълниха, че ще последват още протестни дейности, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им, призовавайки работодателите да седнат на масата за договаряния.

От Асоциацията на работодателите в университетите и колежите обаче споделиха, че стачките са " нереалистичен опит да се възобновят полемиките за заплащането ". А от организацията на английските университети обявиха, че институциите ще създадат всичко допустимо да не се попречи на образованието на студентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР