Персоналът е политика“, казват в правителствените кръгове в САЩ, което

...
Персоналът е политика“, казват в правителствените кръгове в САЩ, което
Коментари Харесай

Как Марк Зукърбърг избира хората, с които работи

„ Персоналът е политика “, споделят в държавните кръгове в Съединени американски щати, което значи, че работата, която съумяват да свършат водачите, зависи в огромна степен от хората, които самите те са упълномощили осъществяването на техните проекти. Това важи и за бизнес средите, където хората, с които избирате да работите, оказват още по-голямо въздействие върху вашата кариера.

, е различен известен израз, илюстриращ взаимозависимостта сред хората в работата. Хората, с които избирате да работят, оформят освен работата, която вършите, само че и вас самите като персона. Ние копираме държанието и постоянно си присвояваме полезностите и концепциите на хората, с които прекарваме най-вече време. Трудно може да намерите хора, с които прекарвате повече време, в сравнение с с сътрудниците си в работата.

Имайки всичко това поради, по какъв начин би трябвало да избирате хората, с които работите? Разбира се, има голям брой публикации, предлагащи препоръки за наемане на чиновници и избиране на вярната компания, за която да работите. Интервюта с два топ водача в софтуерния бранш обаче демонстрират, че има един въпрос, които може да ви помогне да насочите мисленето си в вярната посока, без значение от това дали назначавате изпълнителни шефове или избирате първата си работа след университета.

Представете си различна действителност, в която той е ваш началник

В неотдавнашен подкаст с компютърния академик от Масачузетския софтуерен институт Лекс Фридман, изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг разкрива, че твърдо има вяра в концепцията, че човек замязва на хората, с които прекарва най-вече време.

„ Винаги съм фокусиран върху хората и мисля, че най-важното решение, което евентуално ще вземете, когато учите в колежа, е с какви хора да се обкръжите “, споделя Зукърбърг. „ Това се дължи на обстоятелството, че с времето заприличвате на хората, с които сте се обкръжили “, прибавя той.

Как Зукърбърг предлага да изберете хората, с които прекарвате най-вече време? За задачата той поучава да отговорите на един елементарен въпрос: „ Бих ли желал този човек да бъде мой началник? “.

По думите на Зукърбърг този метод работи еднообразно добре при подбирането на сътрудници, чиновници или сътрудници в някакъв план. Каквато и да е връзката ви в живота, представете си различна действителност, в която този човек е ваш началник. Ако тази концепция ви кара да желаете да избягате с писъци от стаята, то може би е добре да избягвате контактите с този човек и в действителния живот.

Зукърбърг изяснява философията си за избор на сътрудници в отговор на въпрос за това по какъв начин младежите могат да начертаят курс в живота, с който се гордеят, като разяснява, че към момента употребява същия метод при наемането на нови чиновници и през днешния ден.

„ Ще наема някой, който да работи за мен, единствено в случай че мога да си показва обстановка, в която аз бих работил за него. Ако компанията беше негова и аз търсех работа, щях ли да съм удовлетворен от опцията да работя за него? “, споделя той.

Ако не желаете да работите за него, не работете с него

Зукърбърг не е единственият, който предлага този въпрос. В диалог с създателя на LinkedIn Рейд Хофман, създателят на Strip Патрик Колисън споделя, че постоянно си задава три въпроса преди да назначава някой на управническа роля. Един от тези въпроси е:„ Достатъчно добър ли е този човек, с цел да желаете да работите с него? “.

Подобно на Зукърбърг, Колисън схваща, че най-хубавите сътрудници оформят както триумфите в работата, по този начин и нашите личностни характерности. Ако не желаете да признаете, че от време на време другите знаят нещо, което вие не знаете, и че имат по-добри хрумвания от вас, няма по какъв начин да се превърнете в най-хубавото си Аз. Иначе казано, в случай че не можете да си визиите, че някой различен ви управлява, това значи, че не го почитате задоволително, с цел да прекарвате по-голямата част от времето си с него..

Така че идващия път, когато решавате дали да работите в тясно съдействие с някого, без значение от това дали го наемате за член на вашия екип, дали си партнирате с него по значим план или просто избирате съквартирант, отделете минутка, с цел да си визиите другия човек като ваш началник. Ако тази концепция ви тормози, потърсете различен помощник.

…………….

Джесика Стилман , бизнес блогър, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР