Pernod Ricard, един от водещите световни производители на вина и

...
Pernod Ricard, един от водещите световни производители на вина и
Коментари Харесай

Pernod Ricard дарява промишлени количества чист алкохол за производство на дезинфектанти в подкрепа на борбата срещу COVID-19

Pernod Ricard, един от водещите международни производители на виновност и спиртни питиета, дарява промишлени количества чист алкохол за произвеждане на дезинфектанти за ръце в международен мащаб. Компанията е взела това решение, с цел да поддържа напъните на здравните управляващи по целия свят в битката с COVID-19. Целта на дарението е да бъде директна помощ за справяне с дефицита на дезинфектанти за ръце, които сега са от огромна нужда в лечебните заведения и други здравни заведения.

Досега Pernod Ricard дружно с локалните си филиали е дарила чист алкохол във Франция (70 000 литра), Ирландия, Швеция, Испания, Съединени американски щати и Канада, като скоро това ще се случи и на други пазари. Само количествата, дадени про боно във Франция, са задоволителни за производството на 1,8 милиона самостоятелни 50 мл флакони с хидроалкохолен гел, като дезинфектантите се вършат в партньорство с Laboratoire Cooper, един от водещите производители във Франция за артикули за здравето за ежедневна приложимост. В Швеция предоставеният чист алкохол се създава от Тhe Absolut Company, спиртната фабрика на Absolut Vodka, до момента в който в Ирландия The Irish Distillers, производителят на марките Jameson и Powers Whiskey, способства с дарениe на алкохол за дезинфектанти.

В този контекст Александър Рикар, ръководител и основен изпълнителен шеф на Pernod Ricard, сподели: „ Днес светът е изправен пред огромна пандемия и от обществено виновните фирмите се изисква освен да подсигуряват сигурността на чиновниците си, само че и да допринесат за общите старания в битката против нея – всяка компания в сходство със своите благоприятни условия. Споделяйки нашите запаси и предоставяйки нашите индустриални мощности, където са нужни, ние поддържаме нашите съграждани и локалните управляващи в тези невиждани времена, защото имаме вяра, че единствено дружно можем да спечелим битката против COVID-19. “

Йелена Лалич, изпълнителен шеф на Pernod Ricard България добави: „ Здравето и сигурността постоянно са били наш главен приоритет. В изключителни обстановки като сегашната е значимо всички, изключително фирмите със мощно въздействие – като нашата, да дават образец и приоритет на обществено виновното държание в името на общото богатство. “

Освен това, като обществено виновна компания, Pernod Ricard интензивно развива и други планове в поддръжка на локалните общности в сложните времена по време на пандемия. В Индия фондацията Pernod Ricard India е мобилизирала мобилни медицински клиники, които обикалят измежду локалните общности и в обитаемоте места наоколо до 11 индустриални обекта на Pernod Ricard, провеждайки всеобщи санитарни и информационни образования за COVID-19 на локални езици.

В САЩ и Румъния компанията оказва помощ на барманските общности да преминат през този финансово сложен интервал. В съседна Румъния Pernod Ricard наема бармани (които сега нямат опция да работят) за основаване на видео уроци. Видеоклиповете предизвикват хората да си останат у дома, като в същото време включват потребни препоръки по какъв начин да си създадем коктейл вкъщи и информация за виновното ползване. В САЩ марката Jameson започва проекта #LoveThyBartender, който има за цел да събере 500 000 $ в поддръжка на гилдията на барманите в Съединени американски щати. Освен това, Jameson е поела ангажимент да удвои всеки дарен $ до 31 март 2020 година (до най-много 100 000 долара).

В допълнение, заради разпространяването на COVID-19, Pernod Ricard взе решение да анулира редица планувани интензивности, в това число световното събитие за финала на Chivas Venture 2020, и да разпредели наградния фонд от 1 милион $ на равни елементи измежду 26-те финалисти, в това число българския стартъп ENOVA H2O. По този метод всеки финалист ще получи несъмнено финансиране от 40 000 $, с цел да може да продължи своята активност по реализирането на обществено предприемачески планове, което в сегашните изключителни условия е даже по-важно от преди. Chivas Venture е една от най-въздействащите начинания на Pernod Ricard, която започва през 2014 година Това е обществено виновен конкурс, който всяка година дава финансова поддръжка на бизнесмените, които показват най-хубавите авторски хрумвания, ориентирани към положителна смяна и решение на най-големите обществени проблеми или такива, свързани с околната среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР