Пернишкият кмет Станислав Владимиров спира финансирането на футболен клуб “Миньор.

...
Пернишкият кмет Станислав Владимиров спира финансирането на футболен клуб “Миньор.
Коментари Харесай

Поредна драма в Перник. Кметът врътна кранчето на “Миньор

Пернишкият кмет Станислав Владимиров стопира финансирането на футболен клуб “Миньор ”. Причината е всеобщият пердах на стадиона през вчерашния ден по време на дуела за Купата на България против “Берое ”, оповестява България он ер.

Неподобаващо на името си “Стадионът на мира ” в Перник стана сцена на всеобщ пердах сред последователите на перничани и заралии. Александър Мечев е един от потърпевшите почитатели на “Берое ”. Получил комоцио. Споделя, че е очаквал да се стигне до ексцесии на трибуните, само че не и толкоз съществени. 

“Закачка с почитателите на Перник имаме повече от 10 години. Секторът за посетители беше намазан с грес, беше хвърляна умряла цаца вътре да мирише — беше някакъв пъкъл ”, показа той.

До ексцесиите се е стигнало след изстреляна сигнална ракета от бранша на “Берое ”. Тогава агитката на “Миньор ” се надигнала и нахлула към гостите. Полицията съумява да овладее обстановката за минути. Но след края на мача напрежението от трибуните се пренесло и на паркинга. 

“След края на мача почитателите на Перник бяха много малко. Излязоха 10 минути преди мача — беше пределно ясно какво ще се случва — нас ще ни чакат някъде с камъни. Ние станахме очевидци на това какво е станало отвън стадиона. Ние го установихме, когато стигнахме до колите си — изпотрошен бе целият паркинг на “Берое ”. Хубавото е, че най-малко там нямаше потърпевши ”, описа още Александър.

От агитката на “Миньор ” обаче са безапелационни — били са предизвикани от почитателите на “Берое ”. 

“Не може общината да търси спонсори, да налива стотици хиляди левове — и най-после да виждаме тази продукция. Няма обикновено общество, която да я търпи. Парите ще бъдат пренасочени за детско-юношески спорт, инфраструктура. Но няма по какъв начин да вършим скъпо наслаждение на една шепа хора, които единственото, с което ще ги запомним, са хулиганските прояви ”, настоя кметът на Перник.

Разочаровани от дейностите му, почитателите на “Миньор ” излязоха с сериозен пост в обществените мрежи. По думите им – не може да лишава клуба от пари по свое убеждение. И напомнят на кмета Владимиров, че и те са гласоподаватели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР