Перник. Зимни пейзажи“ красят галерията на Центъра за подкрепа за

...
Перник. Зимни пейзажи“ красят галерията на Центъра за подкрепа за
Коментари Харесай

Перник: „Зимни пейзажи“ красят галерията на Центъра за подкрепа за личностно развитие в града

Перник. „ Зимни пейзажи “ красят галерията на Центъра за поддръжка за личностно развиване – Обединен детски комплекс в Перник. Това оповестиха от Община Перник . Експозицията е първата от самодейността “Да доведем изкуството при децата “. Изложените творби са на типичен създатели и са от фонда на художествената изложба „ Любен Гайдаров “.
" Не за първи път съм тук и всяка самодейност е все по -хубава. " Четири сезона " - една страхотна тематика и вие, благи деца, ще имате щастието и опцията да се учите от нашите художници, които ще ви покажат тайните на изкуството. Ще ви покажат и Перник по един несравним метод, а дружно ще можете да израснете като същински майстори на четката ", с тези думи откри неповторимата галерия кметът на Община Перник Вяра Церовска, която беше съпроводена от народния представител доктор Александър Александров, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Владислав Караилиев и кмета на кв. " Изток " Емил Костадинов.
" Всички сме се събрали, обединени в концепцията, да демонстрираме същински красивото и скъпото, сътворено от най-хубавите български художници. Силно се надявам, че ще успеем в това начинание, тъй като задачата ни е поради всички ", показа шефът на Центъра Таня Китанова, която беше подкрепена и от шефа на галериите Елена Темелкова за положителното съдействие сред двете институции.
" Част от нашия фонд на художествената изложба е тук сред децата, една картина сама по себе си не живее, когато няма кой да я гледа, кой да я харесва, кой да я оцени и кой да я пожелае да я има. Затова е доста скъпо, че тези картини са тук, където могат да се видят от младите гении ", разяснява Елена Темелкова.
В рамките на експозицията беше показан и специфичен пърформанс от креативните съставите в Обединения детски комплекс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР