Перник се готви за режим на водата. Той влиза на

...
Перник се готви за режим на водата. Той влиза на
Коментари Харесай

Детска градина се зареди с бидони с вода заради предстоящия воден режим в Перник

Перник се готви за режим на водата. Той влиза на 18 ноември, а повода е намалялото равнище на язовир Стуудена. Жителите на града ще имат вода единствено от 16 до 22 ч., а режимът е първи от 1993 година насам.

Нивото на единствения питеен източник в града е толкоз ниско, че от 205 милиона кубика, сега в него има към 5 милиона кубика.

Соня Запрова, шеф на детска градина " Българче ", разкри в ефира на БТВ какви ограничения се взимат. " Бяхме готови, знаеше се, че ще има такова ограничаване, тъй като казусът е сериозен и всички сме изправени пред него. Има бидони, сложени във всички пространства в градината, ще се полива с канче, със съдействието на възрастен. Ще предприемем всички ограничения, с цел да не се нарушават хигиеничните привички. Ще осигурим питейна изворна вода. В кухнята ще има вода единствено за пиянство, и вода единствено за готвене. Бяхме принудени да предприемем ограничения, с цел да не изчакаме последния миг ", сподели тя.

Очакванията са водният режим да продължи до пролетта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР