Перник. Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска

...
Перник. Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска
Коментари Харесай

Перник: Общината обезопаси сградата на бившия Битов комбинат

Перник. Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска е направено особено обезопасяване на постройката на някогашния Битов комбинат. Превантивните ограничения са взети след изработен оглед от Комисия, която по Закона за устройство на територията откри заплахата от падащи бетонни детайли от структурата на обекта. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник.
Оградата е инсталирана на разстояние, гарантиращо сигурността на преминаващите, направени са подходи към комерсиалните обекти, ситуирани на партерния етаж, краткотрайно е лимитирано прекосяването по източния тротоар на бул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ и е пренасочено прекосяването на пешеходците от към западната страна.
Във връзка с назначената комисия, която се организира на 3 юли, беше изработен обширен оглед на обекта. В нея участваха конструктори от Община Перник, представители на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Регионалната здравна ревизия, както и представители на компаниите и физическите лица, които са съсобственици на обекта – ТПК „ Струмона “, „ МИВЕС-експрес “ ЕООД, Едноличен търговец „ ИВ-ВЕ Гинка Гигова “, Едноличен търговец „ Валентин Петров – Бони “, „ Ивайло Танев- СИТ 89 “ ЕООД и Евгени Георгиев.
Въпреки авансово изпратените и получени писма, дружно със Заповедта за комисия до всички съсобственици на постройката, не всички се явиха на оповестената обществена среща. Сред тях е компанията, която има максимален % от собствеността на някогашния Битов комбинат и това е „ Уеб Финанс Холдинг “ АД и частното лице Алексийка Георгиева. Писмата адресирани до Зюмбулка Владимирова и Богомил Владимиров се върнаха в Община Перник като непотърсени.
На всички известени, само че неприсъствали на събранието им е изпратено писмо, с което са поканени публично да се срещнат с рекомендациите и констатациите на Комисията, както и да им бъдат формирани актове за определяне на административно нарушаване заради обстоятелството, че не са изпълнили заповедта на кмета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР