Перник, Сандански и Девня са носителите на голямата награда "Кмет

...
Перник, Сандански и Девня са носителите на голямата награда "Кмет
Коментари Харесай

Перник, Сандански и Девня са носителите на голямата награда „Кмет на годината“ 2020

Перник, Сандански и Девня са носителите на огромната премия "Кмет на годината " за 2020 година. Станислав Владимиров, Атанас Стоянов и Свилен Шитов събраха най-вече гласове в националния конкурс, проведен от Портала на българските общини Kmeta.bg, за огромна, междинна и дребна община.

Имената на спечелилите в категорията разгласи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тримата призьори бяха отличени с грамоти в “София Тех Парк “ за цялостната си работа във всички сфери в ръководената от тях локална администрация.

Награждаването мина под мотото "Бъдете здрави " и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

"Наградите на най-успешните кметове са израз на признанието за тяхната работа. Кметовете са хората, които са на първа линия за хората “, съобщи Николова по време на церемонията.

„ За нас, дребните общини, е доста значимо да се отразява обективно нашата работа “, разяснява кметът на Девня Свилен Шитов - победител в категорията в раздел „ Малка община “.

Той благодари на всички, с които работи в продължение на 4 години и добави, че за община Девня е значимо да продължи да работи със същите темпове и отговорности.

„ Високата оценка не е единствено за кмета на Сандански, а за всички съграждани, които са извънредно значими и публично дейни.

Те са аршин за посоката, в която би трябвало да вървим. Те са нашето най-безценно благосъстояние и капитал “, сподели кметът на Сандански Атанас Стоянов - победител в раздел „ Средна община “, при приемането на оценката си.

„ През тази година всички перничани преминахме през в действителност огромно тестване, в което всички ние търсихме общите пътища, които ни събират, а не разграничителни линии.

Благодаря на моите съграждани за голямата поддръжка, която получавам всеки ден, всеки час.

Това ни дава изключителна убеденост да не преставам напред “, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров - победител в раздел „ Голяма община “.

Събитието се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и под мотото "Бъдете здрави ".

Над 600 хиляди българи участваха във вота за определянето на най-хубавите градоначалници за 2020 година

Конкурсът ще бъде излъчен в ефира на БНТ1 от 23:30 часа довечера.

Йорданка Фандъкова завоюва наградата "Кмет на жителите ".

София, Павел баня и Павликени са спечелилите в категорията "Кмет на жителите " в националния конкурс „ Кмет на годината 2020 “, проведен от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Йорданка Фандъкова, инж. Емануил Манолов и Иса Бесоолу събраха най-вече гласове за огромна, междинна и дребна община.

Това е приз за кмет, който е най-близо до жителите с приемните си дни, с доклад през обществени мрежи и седмични или месечни брифинги за свършеното, за най-бърза реакция на проблемите на хората и решаването им.

Имената на спечелилите в категорията разгласи омбудсманът Диана Ковачева на гала в София Техпарк. Тя отличи с грамоти тримата призьори.

"Стана традиция към този момент всяка година омбудсманът да отличава спечелилите в категорията "Кмет на жителите ". Доверието на хората се печели мъчно и елементарно се губи. Това е доста влиятелна премия.

Това значи, че кметовете, които са я спечелили, са запазили доверието на хората. Наградата дава висока оценка, само че носи и доста огромна отговорност ", разяснява Ковачева.

Благодаря на жителите, на общината, на кметските наместниците, на уредниците на състезанието, съобщи кметът на Павел Баня Иса Бесоол - победител в категорията в раздел дребна община, и даде обещание да продължи да работи в същия дух.

Гражданите са най-важни за нас, те са ни натоварили с доста отговорности и упования. Това е премия за общинската администрация. Kmeta.bg ни предават скъпия опит на сътрудниците от другите общини.

И за в бъдеще се надявам да продължим със същите темпове, сподели кметът на Павликени инж. Емануил Манолов - победител в раздел междинна община, при приемането на оценката си.

"Пожелавам на екипа на Kmeta.bg да продължи да следи работата на кметовете. За мен е голямо наслаждение да приема тази премия от госпожа Ковачева, която във всеки един миг изпраща сигнали в интерес на хората.

За мен тази премия е знак, че съумяваме да включим повече хора в работата на града. Много постоянно позициите на хората са радикално противоположни и от там идват компликациите.

Чрез стратегиите "Култура ", "Европа " "Зелена София ", "Социални нововъведения " доста жители се включват в живота на града. Последната самодейност, която предложих, е "София избира ".

Надявам се всички старания да ангажират от ден на ден жители, с цел да вършим града си по-добро място за живеене ", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова - победител в раздел огромна община.

Асеновград, Елин Пелин и Сърница са отличниците в "Демографска политика и инвитро стратегии ".

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Сърница Неби Бозов са огромните спечелили в категорията "Демографска политика и инвитро стратегии " в националния онлайн конкурс "Кмет на годината 2020 ".

Наградата за огромна, междинна и дребна община връчи Калина Крумова - Huawei България.

"Това е една изключителна благодарност към локалната власт. Малко са общините, които могат да се похвалят с позитивен натурален принос ", съобщи кметът на Сърница - победител в раздел дребна община, Неби Събев. Той благодари, че жителите са оценили напъните на общината.

"Това е приз, който е освен за работата на кмета, само че най-много на неговия екип. Община Елин Пелин изготви устав, с който даваме за първо, второ и трето дете положителни средства. За 1-во и 2-ро са от 1000 лева и до 2000, а за всяко последващо - 4000 лева

Те са обръзани с това, което Европейски Съюз ни е показал като най-важно – обучение и качество на живот. По този метод подсигуряваме едно свястно бъдеще за България с хора, които са добре образовани.

Вярвам, че всички тези ограничения, които сме подхванали за обществена среда, построили сме над 25 детски уреди, над 40 спортни уреди, имаме велосвръзване с множеството обитаеми места, имаме деца, които са първи в света по спорт.

И всички старания, които поставяме намират изражение в този приз.Ще го връча с горделивост на моя екип ", показа кметът на Елин Пелин - победител в раздел междинна община, Ивайло Симеонов.

"Предприехме стратегия за поддръжка на двойките с ретропродуктивни проблеми в община Асеновград. Заделят се по 2000 лв. за всяка двойка с такива проблеми. През тази година 15 двойки бяха подкрепени, а 8 от тях към този момент чакат своите деца ", описа кметът на Асеновград - победител в раздел огромна община доктор Христо Грудев, който се включи онлайн.

Монтана, Раковски и Сливница са призьорите за "Градска среда ".

Златко Живков - градоначалникът на Монтана, Павел Гуджеров на Раковски и Васко Стоилков на Сливница взеха грамоти в категорията "Градска среда ".

Победителите разгласи Милена Драгийска - Главен изпълнителен шеф на "Лидл България ".

В интервал, в който нямаме изясненост какво се случва в света, би трябвало да имаме и такива положителни моменти, които ни дават тласък да работим. Това съобщи кметът на Сливница Васко Стоилков - победител в раздел дребна община. Той благодари на целия екип и на всички служащи в общинското дружество.

Победителят на Раковски - в раздел междинна община, Павел Гуджеров не съумя да участва на церемонията по награждаване.

Това е една невероятна стратегия - „ Градска среда”. Особено след 2007 година има доста повече благоприятни условия да работим всички ние за измененията в общините, на които сме кметове. Наградата е за жителите на община Монтана и за всички хора, които поддържат измененията.

Удоволствието и чувството е необикновено, когато знаеш, че всеки ден можеш да промениш към положително и хубаво мястото, на което хората са те избрали, съобщи спечелилият в категорията в раздел огромна община кметът на Монтана Златко Живков.

Бургас, Разград, Костинброд са №1 за "Социални ограничения по време на пандемия ".

С първо място за огромна, междинна и дребна община се поздравиха кметовете на Бургас Димитър Николов, на Разград Денчо Бояджиев и на Костинброд Трайко Младенов.

"Трябваше да бъдем съответни и да бъдем в помощ на жителите на Разград. Действахме по допустимо най-бързия и добър метод, да ангажираме и бизнеса, с цел да си осигурим финанси, които не ни доближиха в тази обстановка. А той от своя страна незабавно откликна.

Разчитахме и на спонспори, на едрия и междинния бизнес. " Кметът на Разград благодари на Кирил и Георги Домусчиеви, които са дали 250 хил лева за PCR техника, която дотогава не е била налична и извънредно нужна.

"Също по този начин дадоха още 250 хиляди за закупуване на пакети с храна за хуждаещите се “, сподели Денчо Бояджиев.

"Трудно беше. обиден беше бизнесът, само че бяхме съответни в ограниченията. Много от хората във компаниите бяха освободени като по този метод дадохме опция за глътка въздух, с цел да могат след това още веднъж да стъпят на краката си “, добави той.

"Това беше една огромна школа за придобиване на опита, който ще се постараем да го използваме, с цел да могат да бъдат още по-малко последствията от пандемията и по-лесно да се оправяме с провокациите “, съобщи градоначалникът.

"Това е триумф не на кмета, а на целия общински екип, на всички доброволци, полицията, жителите. Мобилизацията беше доказателство за опциите на българската община “, приключи Бояджиев.

Призовете връчи Кирил Илиев от "Геотрейдинг ".

Варна, Тетевен и Долна Баня (София област) са първенците в "Спорт и юношески политики ".

Градоначалниците на Варна, Тетевен и Долна Баня (София област) взеха първите места в категорията "Спорт и юношески политики " в националното онлайн гласоподаване.

В раздел "Малка община " наградата отиде при градоначалника на Долна Баня Владимир Джамбазов, в раздел "Средна община " - при кмета на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева-Ничева. В раздел "Голяма община " първенец е градоначалникът на Варна Иван Портних.

Наградите им връчи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Благодаря на всички хора, които работят непрекъснато, тъй че в изискванията на пандемията да приспособяват българския спорт към новите действителности и да действа, тъй че да разреши на спортистите и всички жители да се занимават с обичаните си занимания. Спорът е значим, тъй като оказва помощ на организма да действа обикновено. Практикуването му оказва помощ в тези времена и е потребен ", уточни министър Кралев.

"ММС и тази година продължи да оказва помощ на общини, които желаят да подобрят спортната си инфраструктура. Само досега сме вложили 2 млн. лева в реконструирането и създаване на 11 уреди в 9 общини.

Предстои до края на годината да се осъществят публични поръчки за още 20 спортни обекта на стойност 7 млн. лева През последните шест години сме осъществили над 80 обекта за 110 млн лева За този интервал българското държавно управление е вложило над 400 млн. лева в подобряването на спортната инфраструктура у нас ", добави той.

За да останат младежите и да се развиват, те би трябвало да имат изискванията за това. Акцентът при нас е детско-юношеският спорт. Тази премия е обща за всички жители на Тетевен, сподели кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева-Ничева - победител в категорията в раздел междинна община.

"Това е премия, зад която стои доста труд – най-много на общинската администрация. Общините би трябвало да развиват всеобщ спорт. В нашия град към този момент има построени доста положителни условия и положени обичаи.

Спортът би трябвало да е на площадките, не може да е онлайн ", съобщи Кристиян Димитров – шеф на дирекция „ Спорт” към община Варна, който получи премията в категорията в раздел огромна община от името на кмета Иван Портних.

Пловдив, Козлодуй и Ивайловград със златото за Smart city.

Здравко Димитров на Пловдив, Маринела Николова на Козлодуй и Диана Овчарова на Ивайловград се поздравиха с победа в категорията "Smart city ".

Грамотите връчи Атанас Добрев - основен изпълнителен шеф на Виваком.

"В ръцете си държа премия, която е доказателство, че и дребните градове имат място и че осведомителните технологии са онази значима част, която дава визия за "умните градове ". Със системата за видеонаблюдение даваме успокоение и сигурност на жителите на Ивайловград. Доказателство е, че вършим стъпки в по-различни категории - освен за възстановяване на градската среда, освен с улиците и пътищата... Правим стъпки, с които потвърждаваме, че можем да вървим напред ", сподели кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

Тази премия ще бъде огромна мотивация за екипа на общината да продължи да работи крепко в тази посока. Дигитализацията е развой, занапред има още какво да се прави.

Работата от отдалеченост откри напълно нови хоризонти пред нас. Училищата са единствено едни от положителните образци – успяхме да вдигнем облачните технологии.

Много от образователните заведения напредват бързо и са на равнището на учебните заведения от Западна Европа. Това съобщи зам,-кметът на Пловдив Стефан Стоянов - общината победител в раздел огромна община.

Велико Търново, Ловеч и Мирково са спечелилите в "Инвестиции в просветителна инфраструктура ".

В раздел "Голяма община " наградата отиде при управника на Велико Търново Даниел Панов, в раздел "Средна община " при Корнелия Маринова - Ловеч и на в раздел "Малка община " при Цветанка Йотина - Мирково.

С грамоти ги удостои просветителният министър Красимир Вълчев.

"Благодарение на вас системата на предучилищното и учебното обучение действа в доста положителни условия. Не бихме могли да се оправим без вас – както във връзка с материалната база, организацията и поддържането на дейностите в системата. Впечатлвяащи са напъните на обшините в системата на образованието.

Пандемията ни сложи пред провокации, огромна част от вас помогнаха за превключването на образованието в електронна среда. Всички ще живеем по-добре, в случай че интегритраме и включим дейно всяко дете.

Заедно с шефовете на учебни заведения и детски градини, локалните управляващи би трябвало да имат тази териториална отговорност да включим дейно всяко едно дете ", съобщи министърът на образованието.

Специална премия за цифрово учебно заведение връчи Гергана Паси. Тя отиде при Първо главно учебно заведение "Св. св. Кирил и Методий " в град Гоце Делчев.

Ние не пропущаме тази година. Успяхме да открием идващото цифрово учебно заведение и то не е в София, а в Гоце Делчев, сподели госпожа Паси.

"За мен това е най-важната премия, тъй като наред с лекарите – учителите са на 1-ва линия и макар риска не стопират да се грижат за нашите деца ", добави тя.

Наградата е за неуморните надарени възпитаници, които са цифрови основатели. Наградата е за учителите, и за родителите, сподели шефът на учебното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР