Перник. Областният управител Ирена Соколова ръководи заседанието на Областната комисия

...
Перник. Областният управител Ирена Соколова ръководи заседанието на Областната комисия
Коментари Харесай

Перник: Сигурността и пътната безопасност преди старта на учебната година бяха основна тема на заседание на Областната комисия по безопасност на движението

Перник. Областният шеф Ирена Соколова управлява съвещанието на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата в Перник, което се организира с присъединяване на Малина Крумова – ръководител на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”. Това оповестиха пт Областна администрация - Перник .
„ Виждаме една доста огромна активизация на всички места по места за привикване и ефикасна работа на регионалните комисии по сигурност на придвижването “, акцентира Малина Крумова и добави, че изпращането на методически инструкции за тяхното регулярно осъществяване е била една от първите начинания на новата организация, което към този момент дава резултат. „ Това е доста значимо, тъй като на място вие знаете какви са проблемите и те постоянно не могат да бъдат решени с политики на национално равнище, а с ефикасни начинания на локално “, обърна се тя към районните представители на институциите и локалната власт. По думите ѝ в идващите дни в още няколко района ще бъдат извършени сходни срещи отдадени на предварителната защита преди и по време на образователната година, а ограничения се вземат в цялата страна.
Областният шеф посочи положителната и резултатна работа на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” утвърдила нови механизми и разпореждания за пътна сигурност и понижаване на пътния травматизъм.
На срещата участваха представители на ОД на Министерство на вътрешните работи Перник, Община Перник, Община Радомир, Община Брезник, Община Земен, Община Трън, Община Ковачевци, БЧК, „ Автомобилна администрация, ЦСМП - Перник, РУО – Перник, РЗИ.
В хода на съвещанието бе докладвано за подхванатите ограничения, свързани със стартирането на новата образователна година и обезопасяването на регионите към учебните заведения и детските градини на територията на шестте общини. Взети са ограничения по възобновяване на хоризонталната маркировка, отвесната пътна сигнализация и монтирането на знаци и детайли за ограничение на скоростта.
Главен контрольор Слави Лазов показа информация от ОД на Министерство на вътрешните работи – Перник, бранш „ Пътна полиция “, за настоящото положение на оперативната и пътнотранспортната конюнктура от последното тримесечие на тази година за региона. Справка за интервала 01.07.2019 година – 10.09.2019 година, сподели, че броят на настъпилите пътно транспортни катастрофи е 94. В съпоставяне със същия интервал на 2018 година, общият брой на записаните ПТП е 139. От записаните през последното тримесечие ПТП-а са починали 3 и са ранени 21 лица.
Началникът на Регионалното ръководство по образованието Ваня Коконова рапортува, че е провела среща с шефовете на всички учебни заведения на територията на региона, на която е разисквана и тематиката за пътната сигурност. Кокона добави още, че взаимно с ОДМВР и БЧК, организират периодически начинания, които са в интерес на децата като дейни участници в придвижването.
Изпълняващият длъжността шеф на Областен отдел " Автомобилна администрация " Румен Димитров рапортува, че преди старта на новата образователна година текат прегледи по отношение на техническата редовност на учебните рейсове.
Председателят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова даде висока оценка за работата на комисията и институциите имащи отношение към пътната сигурност в област Перник. Тя съобщи, че би трябвало да се продължи работата в тенденция търсене на разновидности и решения за понижаване на рисковете и спад в пътния травматизъм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР