Перник. 133 години от Съединението на Княжество България и Източна

...
Перник. 133 години от Съединението на Княжество България и Източна
Коментари Харесай

Вяра Церовска, кмет на Перник: На 6 септември 1885 г. българският народ доказва своята сила и борбеност и трябва да сме горди, че сме част от история, пропита с патриотизъм

Перник. 133 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия означи през днешния ден тържествено Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Празничната стратегия стартира пред Двореца на културата с концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов. На събитието участва кметът на Община Перник Вяра Церовска и заместник-кметовете Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев, секретарят на Общината Радослава Манова, ръководителят на Общинския съвет Иво Савов, кметът на кв. " Изток " Емил Костадинов, общински съветници и представители на политически партии.
„ На 6 септември през 1885 година българският народ за следващ път потвърждава своята мощ и борбеност и всички ние би трябвало да сме горди, че сме част от история, пропита с национализъм. Нека богатото културно и духовно завещание на нашата страна ни дават самочувствие и осъзната горделивост. Нека знаем, дано помним, дано съхраним историята на България, такава каквато е “, съобщи кметът Вяра Церовска и пожела на жителите и гостите на града здраве, мощ и мъдрост!
„ От всички нас зависи дали ще можем да пренесем и предадем на поколенията градивното и съзидателното. От нас зависи, дали оставайки правилни на заветите на хората, осъществили Съединението - ще дадем късмет на политиката на доближаването, на превъзмогването на разликите “. С тези думи се обърна към всички водещият на събитието и напомни по какъв начин преди 133 години България се съединява, с помощта на активността на Българския скришен централен революционен комитет. „ Нека помним и тачим създателите на святото дело на Съединението! Да бъдем техни почтени почитатели на самоотвержената им храброст и безподобен порив за една просперираща България ", прикани той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР