Перничани станаха автоджамбази №1 у нас, като изритаха от челната

...
Перничани станаха автоджамбази №1 у нас, като изритаха от челната
Коментари Харесай

Бандити от Перник крадат на поразия коли в София, ето кои марки са на мушката им

Перничани станаха автоджамбази №1 у нас, като изритаха от челната позиция досегашните си съперници от София. Бандитите от града на винкела безусловно отмъкват под носа на столичните автокрадци най-новите лимузини и джипове, като ги бият в пъти по отмъкнати возила, оповестява Телеграф.

Това сочат оперативните данни на Министерство на вътрешните работи. От силовото министерство оповестиха, че има взрив на кражбите на коли у нас, като сега те са с 10 повече по отношение на първите месеци на годината. Това значи, че по сред 25 и 30 автомобила изчезват на денонощие в България.

„ Другата наклонност от към месец е, че чисто новите коли от марките КИА и „ Мицубиши “ детронираха към този момент най-желаните от автокрадците „ Мерцедес “, БМВ и „ Фолксваген “, разясниха криминалисти от ГДНП.

Минимум по десетина скъпи автомобила изчезват на нощ в София и това прави столицата най-голямото гнездо на автокражби у нас, считат криминалисти. Следващата заплаха, към която полицията към този момент е със заострено внимание, са градовете Варна и Бургас, поради украинските возила. В Министерство на вътрешните работи към този момент са се провеждали няколко оперативки, на които е обсъждан казусът, изясняват от ведомството, като допълват, че резултатите на проверяващите не са положителни.

„ Има 5 групи, които съвсем всяка нощ идват от Перник в София да крадат. След удара неотложно си потеглят. Автомобилите според от марката, модела и годината на произвеждане или непосредствено се режат в незаконни морги за елементи, или се укриват в авансово наети гаражи. Мине ли към седмица, се изнасят зад граница “, описаха проверяващи.

В момента най-крадени са чисто новите джипове КИА, „ Джип “, „ Мицубиши “, създадени 2020-2021 година Те са минали към този момент желаните до неотдавна от джамбазите „ Мерцедес “, „ Фолксваген “, БМВ. Цената на возилата е към 70-80 хиляди лева, а се продават на 50% от цената им. Вече се виждат и десетки свити коли „ Субару “, като тази марка до неотдавна не е представлявала никакъв интерес за бандитите.

„ Има завишаване броя и на американския „ Джип “. Него обаче перничани го взимат за елементи. Причината е, че всъдеходът е доста безценен, както и частите за него. След като го разглобят, го пласират на съставните му елементи през уеб сайтове в интернет “, разясниха ченгета.

Пернишките банди, които вършеят в София и огромните градове на страната, са образувани като обособени ударни единици без връзка посред им. Те атакуват в разнообразни квартали, по друго време и свиват разнообразни модели джипове и лимузини. По оперативни данни обаче над тях стои човек с прякор Пуйката, който им е дал машините, с които отключват и палят тузарските возила.

Всяко от тях коства към 20 000 лева Доскоро бандите от миньорския град едвам стигали по брой удари и стойност на плячката столичните автокрадци с прякори Хастара, Пери, Софиянчето, Гопето, Лъвицата и така нататък

Сега обаче всички те са безусловно смазани от пернишките бригади, обясниха от Министерство на вътрешните работи. „ Ако остане нещо за тях, остане, само че към този момент и пазарът им на разпространение е съвсем завзет. Май принудително ще ги пенсионират “, разясняват криминалисти. По думите им те били изтикани стремително и от нишата с авточасти и незаконни морги.

В момента най-големият залък в подземния свят бил да се възвърне износът на крадени джипове и лимузини към Украйна. Службите са засекли единствено опити все още на бандити да овладеят този бизнес.Пласират ги през нета сякаш за нови, режат таралясници по моргите.

Всички крадени коли, които са на 5-6 и повече години, се взимат за авточасти. Обикновено те се разглобяват по незаконни автоморги в села край София и Перник и се пускат през разгласи в интернет.

Представят ги за нови, а заплащането става посредством натрапен платеж. Миналата седмица за идентично закононарушение беше задържан престъпник, крал опели. При акция за по-луксозни возила също преди няколко дни бяха открити 7 двойника, готови за експорт, като по документи притежателите им са лица от Перник./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР