Перничани пристигнаха в центъра на столицата, за да протестират отново

...
Перничани пристигнаха в центъра на столицата, за да протестират отново
Коментари Харесай

Перник дойде на протест в София за водата

Перничани дойдоха в центъра на столицата, с цел да стачкуват още веднъж против водната рецесия и режима на водата в града.

Шествието спря пред постройката на Министерския съвет, където протестиращите, скандирайки, желаеха оставките на ръководещите.

" Благодарим на всички, които поддържаха митинга, ние сме принудени да сме тук , ние би трябвало да търсим отговорността в ръководещите ", разяснява един от протестиращите.

За разлика от другите митинги, на този имаше и кукери. Повод за това е анулираният поради бедственото състояние Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва " , който е най-мащабното събитие в района. Празникът на Перник трябвало да се организира навръх 25 януари.-->
 
 Перник митинг БГНЕС

Протестът е под надпис " Сурва от Перник ".

Градът е на воден режим поради равнището на язовир " Студена ", който скоро се чака да доближи до така наречен " мъртъв размер " , а водата ще стигне за не повече от 15 дни .

На изключителна среща в Министерски съвет беше взето решението на водната рецесия в Перник , съгласно което, с цел да бъдат задоволени битовите потребности на перничани, ще бъде построен тръбопровод, по който да стига водата от язовир " Белмекен " до Перник през инфраструктурата на ВиК София.

Планът беше признат от държавното управление, откакто беше разискван и от Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в София и беше обезпечено, че столичната вода няма да бъде наранена.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР