Периоралните бръчки или бръчки около устата са доста често срещани.

...
Периоралните бръчки или бръчки около устата са доста често срещани.
Коментари Харесай

Бръчки около устата – Причини и начини за минимизиране

Периоралните бръчки или бръчки към устата са много постоянно срещани. Тези дълбоки бръчки към устата ни се появяват най-много с възрастта. Можете да прибягвате до медицински процедури и естествени средства, с цел да намалите появяването на бръчки и да подобрите цялостния тип на кожата си. Тази публикация разисква другите аргументи за бръчките, по какъв начин можете да ги управлявате и препоръки за грижа за кожата, с цел да я запазите млада.

Какво предизвиква бръчки към устата?

Бръчките към устата са основно резултат от стареенето. В множеството случаи устата е първото място, което демонстрира признаци на стареене. Кожата към устните е относително тънка и е наранена първа. Колагенът към тази област е по-малко компактен спрямо други елементи на лицето.

Всъщност, откакто навършите 20 години, кожата ви ще създава по-малко колаген с всяка минала година.

Друг фактор, който способства за появяването на бръчки към устата, е излагането на слънце. Излагането на нездравословните UV лъчи от слънцето може да повреди кожата ви и да форсира процеса на стареене. Качеството на кожата се утежнява с времето при прекалено излагане на ултравиолетови лъчи. Това може да направи кожата към устните ви по-малко еластична и да докара до дребни бръчици ( 1 ).

Тютюнопушенето също може да способства за признаци на прибързано стареене по лицето. Прекомерното пушене може да докара до генериране на свободни радикали, което прави лицето ви да наподобява по-старо. Пушенето предизвиква най-вече признаци на стареене към горните устни и очите.

Различните типове бръчки към устата

Преди да изясним методите за понижаване на бръчките към устата, дано първо да разграничим какви типовете може да има.

1. Линии на усмивка

Те се образуват заради несъразмерни и повтарящи се придвижвания на лицето. Усмивката или всяко друго придвижване на лицето може да аргументи гънки по кожата ви, които с течение на времето могат да се трансфорат в бръчки. Тези линии се появяват основно в профил на устата и са по-изпъкнали, когато се смеете.

2. Увиснали бръчки

Те се появяват, когато кожата ви губи своята разтегливост и производството на колаген понижава. Тези бръчки се появяват с възрастта. Те се образуват отвесно сред устата и брадичката и могат да накарат кожата да увисне.

3. Линии на червилото

Те се появяват при хора, които пушат постоянно. Те се появяват на горната джука. В някои случаи те могат да се появят и непосредствено върху устните.

Домашни средства за понижаване на бръчките към устата

Ако не желаете да се подлагате на запълване на бръчки към устата, положителната вест е, че имате опция да ги минимизирате и с други средства.

1. Кокосово масло

Ключът към понижаване на бръчките е да поддържате кожата си хидратирана. Известно е, че кокосовото масло има овлажняващи свойства ( 2 ). Може да помогне за понижаване на бръчките.

  1. Вземете 2 до 3 капки от маслото на върха на пръстите си;
  2. Масажирайте маслото по цялата си уста и бръчките;
  3. Оставете маслото върху кожата си;
  4. Правете това всеки ден преди лягане.

2. Яйчен белтък

Анекдотични доказателства сочат, че яйчният белтък може да помогне за понижаване на бръчките и стягане на кожата.

  1. Нанесете белтъците върху кожата към устата;
  2. Оставете ги да изсъхнат за 30 минути;
  3. Измийте лицето си с хладка вода;
  4. Правете това 2 до 3 пъти седмично.

3. Алое вера

Проучванията са открили, че алое вера оказва помощ за стимулиране на производството на колаген в кожата. Освен това има овлажняващ резултат и може да понижи и бръчките ( 3 ).

  1. Разкъсайте листа от алое вера и извадете гела;
  2. Нанесете гела върху цялото лице;
  3. Измийте лицето си след 30 до 45 минути;
  4. Правете това всеки ден.

Като опция можете да употребявате наличния на пазара гел от алое вера.

4. Куркума

Куркумата съдържа куркумин, който има изгоди срещу стареене ( 4 ).

  1. Смесете 1 супена лъжица куркума на прахуляк и 3 супени лъжици мед в купа;
  2. Нанесете сместа по цялото лице и шия;
  3. Оставете маската да работи 30 минути и отмийте с хладка вода;
  4. Правете това 2 до 3 пъти седмично.

5. Цитрусов сок

Проучванията са открили, че приемът и локалното приложение на цитрусов сок (лимонов сок, портокалов сок и др.) може да помогне за понижаване на признаците на стареене, породени от оксидативен стрес ( 5 ).

6. Йога за лице

Мускулите на бузите ви могат да играят основна роля за покачване и стягане на кожата ви. Укрепването на тези мускулите посредством йога за лице може да помогне за понижаване на появяването на бръчки към устата.

  1. Приложете напън върху линиите на смеха си благодарение на показалеца си;
  2. Дръжте показалеца си в тази позиция и се усмихнете допустимо най-широко;
  3. Направете това за 10 до 15 секунди;
  4. Починете и повторете същото.

Намаляване появяването на бръчки към устата

Освен методите и естествените средства за минимизиране на линиите към устата, има и няколко ежедневни рутини които биха ви били от изгода.

1. Приемете рутинна грижа за кожата срещу стареене

Най-добрият метод да забавите появяването на признаците на стареене е като следвате непоколебим режим на грижа за кожата срещу стареене. Потърсете артикули със съставки като хиалуронова киселина и ретинол, които са известни със своите преимущества срещу стареене.

2. Хидратирайте всекидневно

Друг значим артикул, който би трябвало да добавите към рутинната си грижа за кожата, е овлажнителят. Липсата на съответна хидратация е една от главните аргументи за стареенето. Не забравяйте да овлажнявате кожата си всекидневно, както през нощта, по този начин и денем.

3. Нанесете слънцезащитен крем

Прекомерното излагане на UV лъчи също може да форсира стареенето. Винаги използвайте слънцезащитен крем, даже в случай че прекарвате времето си у дома. Винаги избирайте слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок и който идва със съставки като цинк и исполин.

4. Опитайте нощен крем

Кожата ви намира време за отмора и възобновяване през нощта. Използването на нощен крем, формиран от хидратиращи и срещу стареене съставки, може да поддържа кожата ви по-млада и сияйна.

5. Откажете пушенето

Редовното пушене също усилва признаците на прибързано стареене върху горните устни и към очите. Следователно смяната в метода на живот и отказването на цигарите може да помогне. Докато прекъсването на тютюнопушенето е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, доста групи за поддръжка могат да оказват помощ.

Бръчки към устата – Обобщение

Първите признаци на стареене може да стартират да се появяват, когато навлезете в 30-те години. Въпреки това, в случай че водите вреден метод на живот или не се грижите вярно за кожата си, може да видите тези признаци през 20-те си години.

Кокосовото масло, алое вера или яйчен белтък могат да оказват помощ за възстановяване на текстурата и еластичността на кожата, с цел да оказват помощ за понижаване на фините линии и бръчки към устата.

Избягването на тютюнопушенето и излагането на слънце може доста да забави появяването на периоралните бръчки.
Някои извършения за лице, могат да оказват помощ за понижаване на появяването на тези бръчки.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР