Периодът на юношеството днес трае много по-дълго, отколкото преди, според

...
Периодът на юношеството днес трае много по-дълго, отколкото преди, според
Коментари Харесай

Кога ставаме възрастни в днешно време

Периодът на юношеството през днешния ден трае доста по-дълго, в сравнение с преди, съгласно някои психолози. Традиционно се приема, че той завършва на 19-годишна възраст, когато стартира интервалът на ранната зрялост. Сега откриватели настояват, че този преход към този момент се случва едвам към 24-годишна възраст. 

Много младежи през днешния ден не се женят до 30-годишна възраст, до момента в който единствено преди няколко десетилетия основават фамилии преди 25-ата си година.

Младите хора също по този начин живеят с родителите си по-дълго, в сравнение с преди. Раждат деца по-късно и посвещават повече време на образованието си. Например, във Англия от ден на ден младежи не напущат бащиния дом до 25-годишна възраст.

„ Дефинициите за възрастта постоянно са ненапълно случайни, само че настоящето ни определение за юношество е прекомерно лимитирано – споделя създателят на проучването, проф. Сюзан Сойер. - възрастта сред 10 и 24 години дава отговор повече на развиването на подрастващите през днешния ден. “

Авторите на проучването пишат:

„ Едно разширено и включващо повече определение на юношеството е от значително значение за подобаващото създаване на закони, обществени политики и системи на обслужване. – пишат създателите. – вместо 10 – 19 години, определението на интервала сред 10 и 24 години подхожда по-отблизо на растежа на юношите и известните разбирания за тази житейска фаза и би улеснило вложенията в необятен кръг от обстановки. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР