Пер- и полифлуорираните алкилни вещества (PFAS) се считат за най-дълготрайните

...
Пер- и полифлуорираните алкилни вещества (PFAS) се считат за най-дълготрайните
Коментари Харесай

Индустрията критикува исканата забрана на PFAS в ЕС

Пер- и полифлуорираните алкилни субстанции (PFAS) се смятат за най-дълготрайните химикали, основани от индивида, и по тази причина са известни с прозвището " безконечните химикали ". Поради опасения за здравето, Европейски Съюз желае да забрани потреблението им. От друга страна, индустриални асоциации като Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA) са срещу.

„ Няма вятърни турбини, няма предпазване на сила, няма електрически коли, няма полупроводници. Без пер- и полифлуорирани алкилови субстанции (PFAS) не могат да работят основните технологии за промяна към климатична индиферентност и по този метод преходът към сила и подвижност не може да бъде сбъднат, “ се споделя в взаимно изказване на VDA и Асоциациите на немското машиностроене и инженерство на растенията (VDMA) и на електрическата и цифрова промишленост (ZVEI). Те пледират за диференциран взор върху групата с повече от 10 000 субстанции.

„ Веществата, за които сега няма сурогат и тези, които не съставляват риск за хората или околната среда, би трябвало да продължат да бъдат налични за промишлеността “, не престават те - „ Не би трябвало да се позволяват непропорционални забрани. За разлика от тях PFAS, които съставляват риск за хората и околната среда, би трябвало непрестанно да се заместват, както към този момент е нормална процедура през днешния ден. “

„ Електромобилността е централната технология по пътя към климатично неутрална подвижност на бъдещето и централна част от Европейската зелена договорка на Европейски Съюз “ - споделя президентът на VDA Хилдегард Мюлер - „ За да можем да реализираме задачата за неутрална във връзка с климата подвижност, потреблението на PFAS е и ще остане незаменимо. Без тях през днешния ден не са вероятни нито съществуващите транспортни средства, нито бъдещите технологии за транспортни средства “.

Според протестиращите от промишлеността плануваната цялостна възбрана на PFAS заплашва да се трансформира в бумеранг за отбрана на климата. „ От друга страна, с диференцирано разглеждане на тази голяма група субстанции, отбраната на климата, околната среда и здравето могат да бъдат обединени “, споделя Мюлер - „ Компаниите в немската автомобилна промишленост одобряват съществено виновното потребление на PFAS и ще продължат да го вършат и в бъдеще. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР