Пепел, изхвърлена от вулкана Попокатепетл край Мексико Сити вчера, накара

...
Пепел, изхвърлена от вулкана Попокатепетл край Мексико Сити вчера, накара
Коментари Харесай

Отмениха полети в Мексико Сити заради вулканична пепел

Пепел, изхвърлена от вулкана Попокатепетл край Мексико Сити през вчерашния ден, накара някои самолетни компании да анулират към две дузини полети до и от латиноамериканската столица, оповестиха управляващите.


Международното летище в Мексико Сити заяви в обществените мрежи, че национални и интернационалните оператори са отменили 22 полета " заради това, че при инспекциите за сигурност на самолетите е открита пепел ".

В дневника за идващи и заминаващи полети на летището, забелязан от Агенция Франс Прес, са маркирани анулирани и закъснели полети, макар че аргументите не са посочени.

Властите предизвестиха, че е допустимо пепел да падне в щатите Морелос, Пуебла и Мексико, както и в Мексико сити, който се намира на към 90 км. от вулкана.

Откакто през декември 1994 година, след шест десетилетия мъртвило, Попокатепетл се засилва, изкачванията са неразрешени, общежитието за алпинисти е затворено, а достъпът до кратера е стеснен.

Оттогава се следи нараснала интензивност и от време на време се постанова евакуация на жителите на околните селски общини.

Около 25 милиона души живеят в радиус от 60 благи от вулкана, което го прави един от най-опасните в света, макар че не е имало солидно изригване от повече от хилядолетие./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР