Пентагонът създава нов екип в Украйна за мониторинг на помощта,

...
Пентагонът създава нов екип в Украйна за мониторинг на помощта,
Коментари Харесай

Пентагонът изпраща екип в Киев да инспектира военната помощ от САЩ

Пентагонът основава нов екип в Украйна за мониторинг на помощта, която Съединени американски щати отпускат на страната. Изпратеният личен състав ще работи в американското посолство, прецизира телевизионният канал CNN, съобщи.

Генералният контрольор на Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че почитан американски чиновник е почнал работа в Украйна в края на август, като спомагателен личен състав се чака да дойде до края на септември. Служителите, основани в посолството на Съединени американски щати в Киев, ще следят разпределението на помощта от Вашингтон, която възлиза на повече от 43,7 милиарда $.

Създаването на новия екип идва в миг, в който администрацията на Байдън изиска от Конгреса 24 милиарда $ спомагателна помощ, в това число 13 милиарда $ за помощ за сигурността на Киев.

Пентагонът усъвършенства способността си да управлява потока на оръжие и съоръжение за Украйна посредством аташето по защитата в Киев и основаването на групата за подкрепяне на сигурността на Украйна, само че военните срещат компликации при ефикасното управление на доставките.

Доклад на общоприет контрольор на Министерството на защитата, с който разполага CNN, предизвестява, че способността на Съединени американски щати да наблюдават милиарди долари помощ, която тече към Украйна, е изправена пред " провокации “.

Докладът от октомври 2022 година акцентира какъв брой мъчно е било за Съединени американски щати да наблюдават големите количества оръжия, муниции и съоръжение в първите месеци на войната. В отчета се споделя, че нарушители и търговци на оръжие в Украйна са се пробвали да откраднат някои оръжия и съоръжение, предоставени от Запада, само че това е било осуетено от украинското разузнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР