Пентагонът реши да отложи пълното производство на пето поколение изтребители-бомбардировачи

...
Пентагонът реши да отложи пълното производство на пето поколение изтребители-бомбардировачи
Коментари Харесай

Какво се случва? Отложиха производството на F-35 за неопределено време

Пентагонът реши да отсрочи цялостното произвеждане на пето потомство изтребители-бомбардировачи F-35 за неустановен интервал, написа "Блумбърг ".

Агенцията посочи, че американските военни към момента не са подготвени да осведомят по кое време ще бъдат подготвени за бойни тествания, които се отсрочват от 2017 година

Тестовете бяха планувани за декември 2020 година Според прессекретаря на заместник-ръководителя на Пентагона Елън Лорд те са били анулирани заради "технически проблеми " и въздействието на пандемията от ковид.

До март тази година би трябвало да се вземе решение за всеобщо произвеждане. Ще бъде избрана нова дата въз основа на самостоятелна техническа експертиза.

Вече са доставени над 600 от евентуалните 3200 изтребителя от програмата F-35 и изтребителят се употребява от военните в девет страни, в това число американските военновъздушни сили и морската пехота.

Но към момента не е показал своята успеваемост против най-предизвикателните съветски и китайски системи и средства за Противовъздушна отбрана. Това би трябвало да стане в комплициран наземен симулатор във военноморската въздушна база в Мериленд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР