Пентагонът отпуска нов пакет от военна помощ за Украйна на

...
Пентагонът отпуска нов пакет от военна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

МОЛОДЕЦ: Нов пакет военна помощ за Украйна за 325 милиона долара

Пентагонът отпуска нов пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност от 325 милиона $ и той ще включва разнообразни типове ракети, снаряди и други муниции.  съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Целта е да се укрепи украинската контраофанзивата, като пакетът ще включва ракети, които се считат от сериозно значение за системите за противовъздушна защита на Украйна - усъвършенствани ракетни системи земя-въздух (National Advanced Surface-to-Air Missile System NASAM), системите ХАЙМАРС, както и ракетите комплекси " Стингър " и " Джавелин " и над две дузини бронирани бойни машини Брадли и Страйкър. В новия пакет ще има и милиони муниции за по-малки оръжия и гранати, аварийни елементи, информационно съоръжение и техника за разрушение. Предвидени са и средства за образование на украински военни.  

С оповестената през днешния ден помощ Съединени американски щати са обезпечили или ще обезпечат близо 40 милиарда $ на Украйна под формата на оръжие и друго съоръжение от началото на съветската атака там през февруари предходната година, отбелязва АП. 

" Съединени американски щати не престават да са на страната на Украйна, чийто непрекъснат кураж и взаимност въодушевяват света ", съобщи през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън.
ТЕМА преди 11 часа 612 преди 12 часа 743 преди 12 часа 514
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР