Пентагонът обяви нов пакет от военна помощ на стойност 400

...
Пентагонът обяви нов пакет от военна помощ на стойност 400
Коментари Харесай

САЩ обяви нов пакет от $400 млн. военна помощ за Украйна

Пентагонът разгласи нов пакет от военна помощ на стойност 400 милиона $ за Украйна, включващ финансиране на актуализирани ракети за противовъздушни системи " Хоук " (Hawk) за системи за противовъздушна защита и тактически дронове, както и за преоборудване на чешки танкове, оповестява " Файненшъл таймс ".

Говорителят на Пентагона Сабрина Синг сподели пред кореспонденти, че Съединените щати ще платят за 45 танка T-72 от Чешката република, които да бъдат актуализирани, и финансиране за възобновяване на някои ракети за противовъздушна защита Hawk, съобщи Ройтерс.

Този ход идва, защото западните съдружници желаят да укрепят армията на Украйна, до момента в който тя се пробва да се отбрани от ескалация на спора от страна на Русия посредством по-агресивно ориентиране на съветски ракетни удари към инфраструктурата в доста от най-големите градове в страната, и до момента в който украинските сили се пробват да продължат своите контранастъпление в южната част на страната в региона на Херсон.

Осигуряването на системи за противовъздушна защита Hawk бележи усъвършенстване спрямо даването от страна на Съединени американски щати на ракети земя-въздух Stinger от началото на военния спор до момента, защото системите Hawk имат по-голям обхват.

Одобреният нов пакет въоръжение също по този начин е първият, посредством който Съединени американски щати финансират изпращането на танкове в Украйна от началото на войната. Съединени американски щати финансират обновяването на 45 танка T-72В, благосъстоятелност на Чешката република, които да бъдат изпратени в Киев, до момента в който Нидерландия има ангажимент за преоборудване на други 45 танка, които да бъдат изпратени в Украйна. Нидерландия се ангажира и с друго тежко въоръжение на обща стойност 120 милиона евро.

" Ремонтираните танкове T-72B, включени в този пакет, са част от тристранни, координирани старания с Нидерландия и Чехия “, се споделя в изказване на Пентагона.

Това значи общо 90 осъвременени танка, показва " Файненшъл таймс ".

Новата американска помощ включва и 1100 тактически безпилотни летателни системи Phoenix Ghost, 40 бронирани речни катера, финансиране за ремонт на 250 бронирани транспортни средства M1117 и тактически предпазени информационни системи и системи за наблюдаване.

С новия пакет общата американска военна помощ за Украйна от началото на съветската военна инвазия доближава 18,2 милиарда $.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази признателност на президента на Съединените щати Джо Байдън, както и на американския народ за новия пакет от военна поддръжка, разгласен в петък.

" Благодарен съм на Джо Байдън и на народа на Съединени американски щати за новия пакет военна помощ от 400 милиона $. За бронирани транспортни средства, които ще ни оказват помощ да освободим украинска земя. Оценяваме тази продължаваща поддръжка “, написа той в " Туитър ".

Изненадващо посещаване в Киев направи довечера американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан, който увери, че поддръжката на Съединени американски щати за страната ще остане " твърда и непоколебима " и след междинните избори идната седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР