Пенсионерката от пловдивското село Труд удушила мъжа си, защото я

...
Пенсионерката от пловдивското село Труд удушила мъжа си, защото я
Коментари Харесай

Огромна семейна трагедия залегнала в основата на жестокото убийство в Пловдивско! Баба Веска...

Пенсионерката от пловдивското село Труд удушила мъжа си, тъй като я биел. 67-годишната Веска Хаджийска е задържана от полицията в Пловдив за 72 часа. Престъплението се е разиграло в фамилната къща на старците в село Труд, написа „ Телеграф ”.
``
реклама

Пред криминалистите старата жена се оправдала, че удушила Костадин, тъй като той я биел. Тя умъртвила възрастния си брачен партньор на 13 януари, след което направила опит да прикрие стореното. На идващия ден даже отишла на работа, а трупът бил открит от другар на жертвата. Човекът не можел да се свърже с Костадин по телефона и отишъл в дома му да го потърси.

В същото време никой от съседите не е чувал от огромната двуетажна къща на Хаджийски да има крясъци, кавги и викове. Затова и в началото хората не заподозрели, че е било осъществено ликвидиране. Те мислели, че Костадин Хаджийски, на 73 години, е получил инфаркт или инсулт, до момента в който е бил в банята. И че при рухването си се е порязал съдбовно по крайници.

„ Когато видяхме, че къщата на Хаджийски е оградена от полицейска лента и толкоз доста криминалисти, си помислихме, че проверяват гибелта му, тъй като се е порязал. Да не би някой да е влезнал в тях, с цел да граби и да го е умъртвил. Никога не сме подозирали, че може вуйна Веска да прояви принуждение. Той би трябвало да е бил с вързани ръце, с цел да успее тя да го удуши ”, разясниха съседите на фамилията.

Самото ликвидиране се разплело чак след аутопсията, когато правосъдните медици установили насилствената гибел. Тогава баба Веска била закопчана и пред проверяващите признала за стореното. Тя и Костадин не се разбирали след гибелта на сина им. Той умрял преди 5-6 години от инфаркт. Бил млад, на към 40 години, само че не се бил женил и не оставил след себе си деца. Така Веска и Костадин Хаджийски траяли живота си в самотност, без внуци и други деца. Въпреки възрастта си, тя работела като счетоводител в комерсиална компания за продажба на селскостопански артикули и препарати. Костадин карал длъжностен бус и съгласно съседите му работел като водач в търговиите в Пловдив. Двамата живеели в огромна двуетажна къща в квартал „ Гарванци ”, като всеки един от двамата съпрузи обитавал обособен етаж.

„ Веска е слаба, изпита, съсухрена у грохнала жена. Не имаме вяра да има силата да удуши Костадин, който беше изцяло здрав и крепък мъж. Не имаме вяра да го е удушила, само че всичко е допустимо ”, разясниха още комшиите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР