Пенсионерите трябваше да имат по-високи пенсии. Моето предложение беше пенсиите

...
Пенсионерите трябваше да имат по-високи пенсии. Моето предложение беше пенсиите
Коментари Харесай

Асен Василев обясни защо няма да има коледни надбавки за пенсионерите

Пенсионерите трябваше да имат по-високи пенсии. Моето предложение беше пенсиите да се усилят трайно. От 1 април всеки пенсионер получава 123 лв. повече от това, което e получавал през 2021 година Така финансовият министър Асен Василев изясни за какво пенсионерите няма да получат коледни надбавки, които се дават еднократно в годината.

Той уточни и за какво през днешния ден Политическа партия отхвърли да влезе в парламентарна зала, с цел да отхвърлят ветото на президента върху закона и падне деругацията за „ Лукойл “.

Парламентът излезе във почивка, с цел да не се случват предизборни циркове. Да не се налива масло в предизборния звук. Затова не влязохме в пленарна зала, с цел да гласуваме ветото на президента върху закона. Както е законът сега, Лукойл заплаща 90 000 лева санкция и нищо друго. А в закона със глобите – „ Лукойл “ би трябвало да заплаща 60% налог облага в бюджета, уточни Василев.

Защо настояваме за деругацията е тъй като все още би трябвало софтуерно време, само че най-много би трябвало да се обезпечи логистиката, тъй като „ Лукойл “ може да съхранява нефт единствено за 10 дни. Това, което заварихме от служебните държавни управления бяха 90% съветски нефт. От тогава се работи доста интензивно да падне деругацията.

По мотив оповестената по-висока такса за транспорт на съветска газ, Асен Василев съобщи:

„ Това е такса, която има темперамент на глоба. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електрическа енергия внасят 5% такса във Фонд „ Енергийна сигурност “. Руски газ се доставя и до Гърция. Видяхте ли остра реакция? От Турция видяхте ли? Ние виждаме такава от Сърбия и Унгария, макар че няма съображение за такава, тъй като цената на крайните консуматори няма да се промени. Ние взимаме част от облагата на „ Лукойл “, акцентира той.

„ Държавата може да си смени налога във всеки един миг, на всяка една стока. Няма никаква реакция от съветска страна. На 31 октомври ще се начисли първата такса, която ще би трябвало да се внесе през ноември “, акцентира финансовият министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР