Пенсионерите отново излязоха на протест в центъра на Атина срещу

...
Пенсионерите отново излязоха на протест в центъра на Атина срещу
Коментари Харесай

Протест на гръцките пенсионери срещу ограбването на парите им


Пенсионерите още веднъж излязоха на митинг в центъра на Атина против политиката както на настоящето, по този начин и на предходните държавни управления, против антикризисните ограничения, които донесоха и не престават да носят съкращения.

Протестиращите се събраха на централния площад наоколо до постройката на Общината и от там продължиха към Министерството на труда и обществените грижи, където представители на организациите на пенсионерите показаха документ с техните претенции. Те упорстват за анулацията на закона от 2016, с който са планувани нови съкращения на пенсиите.

Янис е работил 40 години като монтьор с тежки машини, от неговото пенсиониране до през днешния ден е изгубил по 1400 евро месечно. "Гръцките държавни управления понижиха нашите пенсии. Мисля, че верният израз е: откраднаха нашите пенсии. Аз се пенсионирах през 2011 година, след това взех 2500 евро, а в този момент вземам 1100. Всичко съм съкратил. Това е обир. Тези, които откраднаха нашите пенсии, са известни, имат имена и всички ние знаем кои са те", сподели той.

Две възрастни госпожи Фотула и Христина, които са доста дейни по време на демонстрацията, разясняват, че единственият метод техните претенции да бъдат чути са митингите. Двете са излезли в пенсия след 36 години трудов стаж, едната от тях е била служител, а другата - инженер. "Искаме си животът назад. Търсим това, което са ни лишили. Имахме естествена пенсия, за която сме блъскали цялостен живот, а в този момент идват и ни взимат всичко. Не можем да живеем с 400-500 евро на месец", изяснява Христина.

Пенсионерите, които през днешния ден са излезли по улиците на Атина, споделят, че стачкуват освен поради съкращенията, само че и за бъдещето на своите деца и внуци. Протестът мина без ексцесии, а пенсионерите не изключват още веднъж да продължат с демонстрациите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР