Пенсиите ще бъдат три пъти повишени. Преди една година минималната

...
Пенсиите ще бъдат три пъти повишени. Преди една година минималната
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Излизане от кризата е основната ни цел в момента

" Пенсиите ще бъдат три пъти нараснали. Преди една година минималната пенсия беше 300 лв., а преди 13 години беше близо 170 лева, т.е. за 13 години минималната пенсия беше нараснала с общо 130 лв.. Сега за 1 година е нараснала със 170 лв.. Всеки, който може да счита, самичък ще си направи изводите дали пенсионерите са излъгани. " Това съобщи ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на Nova News.

По думите му инфлацията изяжда всичко и задачата на ръководещите е да сформират работещо държавно управление и парламент, които да вземат решения, свързани с намаляването на цените и битката с инфлацията. " От 2 юли цената на хляба в комерсиалните вериги е с 20% по-ниска и това, за което бяхме подложени на критика, че като понижим Данък добавена стойност на хляба, няма да се отрази в комерсиалните вериги, ето - в този момент всеки може да отиде в магазина и да види понижението на хляба ", добави Свиленски.

" Разговорът за министрите ще има смисъл след сряда, когато бъде направена програмата на държавното управление и трите партии, които все още го поддържат, както и като стане ясно, че има нужното болшинство. В момента Българска социалистическа партия не знае кои министерства би поела да ръководи. Ние на нашите министри сме им дали позитивна оценка за тяхното присъединяване във властта и вероятно, когато пристигна времето, ще обсъдим и може би ще продължим със същите министерства ", разяснява Свиленски идните договаряния и разпределението на министерствата в възможното последващо ръководство.

Той бе безапелационен, че социалистите в никакъв случай не са си разрешавали да разясняват предложенията за министри на другите партии. " Така, както преценят " Продължаваме промяната ", " Демократична България " - по този начин ще си внесат претендентите за министри. Явно е, че мандатоносителят не желае да беседва с ръководителя на " ИТН " Слави Трифонов. Когато двама души не желаят да беседват, несъмнено ще се стигне до самостоятелни диалози с народни представители ", добави социалистът.

И още: " Решение на парламентарната ни група и Изпълнителното бюро на партията е, че ние няма по какъв начин да водим диалози за сформиране на държавно управление с Кирил Петков като претендент за министър председател и това бе след обстановката с изгонването на 70-те дипломати ".

" Решихме да излъчим по трима представители от парламентарните групи, подкрепящи обединението, с цел да приготвят съответни законодателни начинания и да се знае какво ще се случва в границите на идващите шест месеца. Това ще бъде срокът, в който оповестената стратегия би трябвало да бъде изпълнена, и откакто се случи, ще преминем на идващия стадий ", разяснява социалистът.

" В момента посоката е изваждане на България от рецесията. Ние сме внесли предложение в Народно събрание за отдръпване на нотата за изпъждане на дипломатите. Нашите искания и рецензии към изгонените по този метод дипломати не престават. Мотивите да желаеме оставката на ръководителя на ДАНС са, че не ни бяха предоставени доказателства за причастността на тези хора към шпионска активност. Причината е била понижаване на броя, т.е. реализиране на някаква взаимност, а методът, по който е направено, е шпионска активност и тези две неща си опонират ", изясни той целите на левицата и аргументите за желаната оставка на ръководителя на ДАНС.

Георги Свиленски изрази безпокойство, че в случай че се стигне до спиране на дипломатическите връзки сред България и Русия, е допустимо това да докара до възможна липса на аварийни елементи за АЕЦ " Козлодуй ". " В Русия също има наши компании, към 140 са в комерсиалната палата в Москва, и вредите ще бъдат големи, в случай че бъдат прекратени дипломатическите връзки ", добави той.

В умозаключение Георги Свиленски напомни, че Българска социалистическа партия има поредна позиция по тематиката Северна Македония. " Ние казахме, че няма да подкрепим френското предложение и не го направихме ", означи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР