Пенсиите ще бъдат преизчислени. При преизчисляване на пенсиите по новата

...
Пенсиите ще бъдат преизчислени. При преизчисляване на пенсиите по новата
Коментари Харесай

Мика Зайкова за Фрог: Споко! От Нова година пенсиите ще се запазят и дори ще се увеличат

Пенсиите ще бъдат преизчислени. При преизчисляване на пенсиите по новата формула, добавката от 60 лв. остава. А тези, които са на минимални стойности, няма да бъдат по-малко в сравнение с в този момент - взимат даже 10 лв. повече. В момента хората, които взимат минимална пенсия дефакто получават 420 лв.. А от 1 януари 2022 година ще взимат най-малко 430 лв.. Всички останали пенсии, съгласно трудовия стаж, ще се усилят. Не с доста, само че ще се усилят.

Увеличението от 120 лв. бе за три месеца до края на годината. От идната година пенсиите се преизчисляват като минималната пенсия при преизчислението трябваше да бъде 370 лв., а в този момент ще бъде 430 лева И никой няма желание да ощетява пенсионерите. Те ще получат пенсия минимум 430 лв., защото служебното държавно управление взе решение и предложи минималната пенсия да бъде 430 лв.. Разликата е отново 60 лева Няма да има спомагателни 60 лева, изясни тя.

Пенсионната система е грубо дебалансирана. От 2 млн. и 44 000 пенсионери, 1 млн. и 50 000 взимат минимална пенсия. Това са хора с друг принос. Затова взехме решение, че ще изправим първия дирек, само че би трябвало да се направи разбор. На втория дирек пък би трябвало да се даде малко независимост. Това може да стане, като на пенсионноосигурителните сдружения се позволи да вършат и малко по-рискови интервенции или това да бъде позволено от всеки, който желае да разреши това на своето пенсионноосигурително сдружение, сподели още пред публицисти по-рано Зайкова.

Изплащането на преизчислените пенсии било обезпечено през цялата 2022 година, настояват от МТСП.

На въпрос на Фрог по какъв начин се усеща Мика Зайкова отговори през смях: Нормално. Не ме избраха и няма да бъда в Народното събрание. Няма проблем. Ще оказвам помощ на младите с ум!, показа синдикалистката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР