Пенчо Милков се срещна с жителите на Ново селоПродължават приемните

...
Пенчо Милков се срещна с жителите на Ново селоПродължават приемните
Коментари Харесай

Нова транспортна схема предвижда по-ранни автобуси до Русе

Пенчо Милков се срещна с жителите на Ново село

Продължават приемните на кмета Пенчо Милков с жителите на дребните обитаеми места от Община Русе, като през вчерашния ден той се срещна с новоселчани.

Във връзка с потребността от възстановяване на транспортната съгласуваност с града, следва да бъде призната новата транспортна скица. Тя планува по-ранни рейсове от и до Русе и ще бъде показана на 21 юни на общинската комисия по превоз. По гледище на кмета ще бъдат проучени и опциите за по-късен рейс от града към селото, което да даде опция на хората да се включат в културния живот и да се прибират назад в Ново село. За да спре нередовното осъществяване на линиите, Милков планува на компаниите реализатори да бъде наложено GPS следене.

Повдигнат бе и въпросът за ремонта на ул. „ Чавдар челник “. За нея кметът Мариела Йорданова съобщи, че е заложена за асфалтиране през 2023 година

По плана „ Малки обитаеми места “, с финансиране от Община Русе, тази година ще се направи отклоняване на водопровода, което да зареди с вода Гробищния парк, и ще се рехабилитира площада към ул. „ Св. св. Кирил и Методий “.

В кметството чакат и мулчер, с който да се поддържат парковете и градините.

През предходната година със съдействието на Община Русе отчасти бе сменена дограмата на здравната работа и следва обновяването и в още три пространства на постройката.

Общо с 92 хиляди е повишен бюджетът на кметство Ново село от 2019 година до през днешния ден. През 2022 година най-голямо е нарастването в средствата за асфалтиране на улици, улично осветяване, непорочност и озеленяване.

От 20 юни в кметството ще стартират работа и още двама общи служащи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР