Пеле завинаги остана в историята на футбола с уникалните си

...
Пеле завинаги остана в историята на футбола с уникалните си
Коментари Харесай

Плащат $120 000 на Пеле, за да се завърже на центъра

Пеле вечно остана в историята на футбола с неповторимите си достижения и държание на терена.

След гибелта му на 82-годишна възраст в четвъртък се появиха фрагменти, които припомниха от незабравим миг преди четвъртфинала на Световното състезание на Бразилия против Перу през 1970 година, когато Пеле съзнателно се навежда, с цел да завърже връзките на обувките си, откакто му са платени 120 000 $ за това от производителя на обувки Puma.

 

Историческият миг се е подготвял години наред, както оповестява американският бизнесмен Джо Помплиано, и е зародил след фамилна омраза сред братята Адолф и Рудолф Даслер - братята " отговорни " за основаването на " Adidas " и " Puma ", написа Daily Mail.

Братята стартират да създават обувки за първи път дружно през 20-те години на предишния век, само че вземат решение да тръгнат по разнообразни пътища през 40-те години на предишния век, откакто връзката им се разпада, като Адолф основава Adidas, до момента в който Рудолф основава Puma.



След това нещата се превръщар в конкуренция към върха, защото двамата мъже желаят да се надминат един различен, само че достигането до Пеле постоянно е било проблем заради растящата му известност. 

Докато " краля " става прочут откакто печели Световната купа за първи път през 1958 година, и двете марки вземат решение, че той е прекомерно безценен, с цел да се включи, и „ Пактът на Пеле “ е основан, което значи, че нито една компания няма право да го преследва.

Всичко обаче се трансформира през 1970 година В този миг Пума се обръща към Пеле и му предлага $120 000, с цел да носи обувките им, и всичко, което желаят в подмяна, е той да изиска от рефера известно време да се наведе и да завърже връзките си преди началния удар.

За да се уверят, че са създали съвършения кадър на Пеле, който популяризира обувките си, те даже заплащат на оператора да усили мащаба на бразилския нападател, до момента в който извършва действието.

Съобщава се, че Адолф Даслер и Adidas са били гневни на хитрия ход на Puma, само че от там надали са се интересували, защото са записали рекордни годишни продажби. 

Междувременно Пеле явно не е заплеснат от цялото тестване, защото Бразилия надделя Перу с 4-2, с цел да премине към полуфиналите. 

След това побеждават Уругвай с 3-1 и Италия с 4-1 на финала, като Пеле отбелязва първия гол, до момента в който именитият нападател записа името си в книгите с върхове вечно, като завоюва третото си Световно състезание.

 

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР