Пекинезът – малък на ръст, но с душа на древен

...
Пекинезът – малък на ръст, но с душа на древен
Коментари Харесай

Пекинезът: Куче или миниатюрен император?

Пекинезът – дребен на растеж, само че с душа на античен император

Тези кучета са родом от Китай и в продължение на епохи са живели безусловно в дворци. И то не какви да е дворци, а императорски! Пекинезът не е просто домакински любим – той е създание, което постоянно е знаело, че го чака червен килим и особено внимание. Нека си признаем – те евентуално имат вяра, че ние сме тук, с цел да обслужваме техните царствени потребности. Забавлява ли те тази мисъл? Тогава продължавай да четеш.

Физика на боговете

На пръв взор пекинезът наподобява като ходеща топка четина с лице на занимателна дребна смръщена скулптура. Късите му крайници не му разрешават да тича бързо, само че това в никакъв случай не е било проблем за него. Защо да тича, когато светът ще пристигна при него? Тези дребни кучета могат да бъдат толкоз горди, че човек би си помислил, че ги назовават „ пекинези “ не по географски симптом, а тъй като те са същински „ първенци “.

Смешното е, че пекинезите имат едно безусловно непоколебимо разбиране: те са по-важни от всичко и всички. Иронията е в това, че тази надута физиономия им стои повече като маска на комиксов воин, в сравнение с кралска персона. Но за тях няма смешка – всеки взор, всяка тяхна стъпка е трагично значима.

Характер: Императорът е постоянно прав

Ако пекинезът можеше да приказва, репликите му евентуално биха звучали по този начин: „ Не ме докосвай! “, „ Това е моето място! “ и „ Къде е храната ми? “. Понякога можеш да забравиш, че става въпрос за куче, а не за някакъв дребен суверен. Това куче има самочувствие, което би могло да се конкурира с това на лъвове. Да не приказваме за тяхната безспорна увереност, че имат правото на най-хубавото място в дома – без значение дали става въпрос за твоя обичан стол или за възглавницата ти. Да, пекинезите схващат собствеността по малко друг метод.

Грижа за козината: твоята нова специалност

Ако имаш пекинез, готви се за дълги сесии по четкане. Козината му е като тога, която би трябвало непрекъснато да бъде в съвършен тип. Разбира се, пекинезът няма да ти благодари за това, тъй като той не счита, че би трябвало да демонстрира признателност за нещо толкоз явно като грижа за неговото великолепие. В края на краищата, това е твоята работа.

Отношение към стопаните: Обучение в самообладание

Пекинезите не се славят като най-хубавите възпитаници в дресировката. Важно е да помним, че тези кучета са били отглеждани да седят на тронове, не да извършват заповеди. Ако смяташ, че ще ти донесе топката, намерения отново. Ще те огледа, като че ли споделя: „ Ти съществено ли искаш аз да направя това? “. Те са самостоятелни, решителни и доста… по какъв начин да кажем… мързеливи. Но в действителност, би трябвало ли да се изненадваме?

Забавна страна: Малък, само че самоуверен

Въпреки царственото си държание, пекинезът има изненадваща храброст. Той ще се изправи против кучета, които са 10 пъти по-големи от него, и ще лае, като че ли може да ги събори единствено с волята си. Изглежда не е наясно с размера си и в действителност има вяра, че е колос в миниатюра. Вярно, може би не би спечелил борба с питбул, само че в главата си пекинезът към този момент е победител. Това е същински урок по убеденост, който можем да научим от него.

Готов ли си за императорско наличие в дома си?

Ако търсиш куче, което да те следва с лоялност и да извършва всичките ти стремежи, може би пекинезът не е твоят вид. Но в случай че искаш дребен, само че могъщ бухнал деспот, който ще добави щипка кралска драма в живота ти, тогава този мъничък император с космата тога е тъкмо за теб. Само не забравяй, че в неговите очи ти в никакъв случай няма да бъдеш стопанин – ти ще си просто неговият зависещ.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в  Телеграм :

Вижте още: Тя е родена да търси собствен Бог, а за Бог е намерила мене

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР