Пекин осъжда остро терористичната атака в Дасу, Пакистан, и призовава

...
Пекин осъжда остро терористичната атака в Дасу, Пакистан, и призовава
Коментари Харесай

Пекин осъди остро вчерашната терористична атака в Пакистан, при която бяха убити китайски граждани

Пекин осъжда остро терористичната офанзива в Дасу, Пакистан, и приканва управляващите на страната за бързо и дейно следствие на причинителите, съобщи през вчерашния ден представител на китайското Външно министерство.

Около 13 часа локално време на 26 март петима китайски и един пакистански жители бяха убити при бомбена офанзива против транспортни средства, в които са пътували чиновници на китайска компания, изграждаща водноелектрическия план Дасу в северната провинция Хайбер Пахтунхва.

„ Китай изрично осъжда тази терористична офанзива. Изказваме дълбоки съболезнования на опечалените фамилии. Китай моли Пакистан да проверява случая допустимо най-скоро, да намери причинителите и да ги изправи пред правораздаването. Междувременно молим Пакистан да предприеме и ефикасни ограничения за гарантиране на сигурността и сигурността на китайските жители, планове и организации в страната “, уточни представителят.

„ Китай и Пакистан са стратегически сътрудници, без значение от измененията в интернационалната среда, а Китайско-пакистанският стопански кулоар (CPEC) способства доста за социално-икономическото развиване на Пакистан. Нито един опит да се подкопае съдействието сред Китай и Пакистан няма да успее. Китай се опълчва на всички форми на тероризъм и твърдо поддържа Пакистан в битката с това зло. Китай ще работи с Пакистан още по-твърдо, с цел да подсигурява напълно сигурността и сигурността на своите жители, планове и организации в страната “, сподели представителят.

Следобед на 26 март пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф посети китайското посолство в Исламабад, с цел да изрази съболезнования и състрадание на фамилиите на умрелите и на китайското държавно управление. Той изрично осъди терористичната офанзива и сподели, че „ отвратителните старания на терористите да навредят на другарството сред Пакистан и Китай в никакъв случай няма да съумеят “.

Пакистанският президент Асиф Али Зардари, министрите на външните, вътрешните работи и няколко други високопоставени политически фигури също осъдиха остро нападението и сервираха съболезнования за жертвите.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8341Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед539114Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед170654Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед32527Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24791Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед539114Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед170654Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166767Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134910Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130436Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов6977Напрежението сред НАТО и Русия пораства  Христо Георгиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР