Пекин може да наруши дейността на американските компании, като наложи

...
Пекин може да наруши дейността на американските компании, като наложи
Коментари Харесай

Китай може да удари износа на американските компании

Пекин може да наруши активността на американските компании, като наложи " надзор върху износа ", в случай че се нуждае от повече лостове в изострящия се митнически спор с Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес.

Коментарите на Лоу Дзиуей, направени на стопански конгрес през уикенда, последваха известията, че регулаторните управляващи в Китай оказват напън върху американските компании, като забавят митническите разрешителни и ускоряват екологичните и други инспекции.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Пекин да организира диалози по разногласието към китайската софтуерна политика, съобщи Българска телеграфна агенция. Вашингтон обаче обмисля и налагането на нови увеличени мита върху китайски артикули на стойност 200 милиарда $, отбелязва АП.

Sina.com и други медии цитираха изказванията на Лоу Дзиуей, че Пекин може да наруши доставките на американски компании, като ограничи износа от Китай. В известията не се показва дали Лоу е коментирал, че Пекин би трябвало да се насочи към съответни артикули или компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР