Пекин може да играе съществена роля за намиране на път

...
Пекин може да играе съществена роля за намиране на път
Коментари Харесай

Макрон: Китай може да играе важна роля за намиране на път към мира в Украйна

Пекин може да играе основна роля за намиране на път към мира в Украйна, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон при започване на тридневното си държавно посещаване в Китай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Китай неотдавна предложи кротичък проект. Това демонстрира волята му да се трансформира в виновен фактор за намиране на път към мира ", сподели Макрон в тирада пред представители на френската общественост в Китай, състояла се в посолството на Франция в Пекин.

" Китай, който има здрави връзки с Русия, доказани за следващ път и в последните дни, може да играе доста значима роля " във връзка с Украйна, сподели френският държавен глава, имайки поради неотдавнашното посещаване на китайския президент Си Цзинпин в Москва.

" Китай удостовери обвързаността си с устава на Организация на обединените нации. Териториалната целокупност и суверенитетът на страните са част от него. Смятам, че отстояването им може да се показва и в работата ни дружно за намиране на път към мира ", добави той.

Макрон се надява при визитата си да ангажира в по-голяма степен Пекин против съветската инвазия в Украйна и има упоритостта да реализира по-близки връзки с азиатския колос, който е и основен търговски сътрудник на Франция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР