Пекин изгони своя високопоставен бивш министър на правосъдието и заместник-началник

...
Пекин изгони своя високопоставен бивш министър на правосъдието и заместник-началник
Коментари Харесай

Чистка в Китайската комунистическа партия: Изключиха бивш министър на правосъдието

Пекин изгони своя почитан някогашен министър на правораздаването и заместник-началник на полицията от ръководещата комунистическа партия, заклеймявайки го като " извънредно ненавиждан " и го упрекна, че се сприятелява с " политически измамници ", написа " Гардиън ".

Фу Джънхуа - за който се твърди, че е оказал помощ за свалянето на някогашния началник на сигурността на Китай Джоу Йонгканг преди няколко години - е отхвърлен от обществена служба заради съществени нарушавания на партийната дисциплинираност и закони, сподели държавната осведомителна организация " Синхуа ".

Китайската версия на известието - което бе необятно разгласено в строго следените китайски медии - загатна, че казусът на Фу е обвързван с този на Сун Лиджун , който предходната година бе упрекнат в изключителна " политическа упоритост " и че води подкупен и ексцентричен живот .

" Фу в никакъв случай не е бил предан към партията и хората ; той е взел участие в политическата тайфа на Сун Лижун; той се сприятелява с няколко политически измамници отдавна ", се споделя в известието.

Миналия октомври Фу бе разследван за " съществени нарушавания ". Д-р Линг Ли, специалист по китайска политика и право във Виенския университет, сподели, че фактът, че казусът е трансфериран в прокуратурата за наказателно гонене, " демонстрира, че следователят е удовлетворен от всички доказателства , които са получили за наказателното обвиняване и прокуратурата ".

Някога изгряваща политическа звезда, 67-годишният Фу , бе назначена през 2013 година да управлява следствието на някогашния началник на сигурността на Китай Джоу, който получи пожизнен затвор през 2015 година за корист с власт и корупция. Ролята на Фу бе считана от някои китайски политически наблюдаващи като близки връзки с висшия водач Си Дзинпин.
 Китайският министър председател съобщи, че ще се отдръпна след една година
Китайският министър председател съобщи, че ще се отдръпна след една година

Той е вторият човек в държавната подчиненост след президента Си Дзинпин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР