Пекин бе обгърнат от една от най-силните пясъчни бури за

...
Пекин бе обгърнат от една от най-силните пясъчни бури за
Коментари Харесай

Рекордна пясъчна буря покри Пекин със сюрреалистично було от оранжев прах

Пекин бе обхванат от една от най-силните пясъчни стихии за последното десетилетие. В композиция с мръсния въздух тя сътвори токсична и цялостна с песъчинки мъгла, която оцвети небето в оранжево и на процедура скри хоризонта.

Пясъчната стихия удари столицата на Китай в понеделник сутринта (15 март) откакто мощни ветрове от Монголия придвижиха прахуляк от пустинята Гоби оттатък границата. 341 души в Монголия са оповестени за търсене, откакто същата пясъчна стихия мина през страната, предава The Guardian.

През последните седмици въздухът в Пекин става все по-мръсен (вследствие от облекчаването на ограниченията срещу COVID-19), което в допълнение утежнява обстановката. Индексът за качеството на въздуха (AQI) за града е достигнал оптималната стойност от 999 (според данни на World Air Quality Index). За информация – този на Ню Йорк е 26, а на София – 20.

„ Това е най-интензивната пясъчна стихия, която страната ни е виждала през последните 10 години, тя покри и най-голяма повърхност “, споделят от Националната метеорологична работа на Китай.

Над 400 излитащи и идващи полета от Пекин бяха анулирани, а управляващите подканиха жителите на града да си останат по домовете, въпреки че мнозина излязоха на открито, с цел да създадат голям брой впечатляващи и страховити фотографии, част от които можете да видите по-долу.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР