Педагозите от БСП в българския парламент ще стават доброволци в

...
Педагозите от БСП в българския парламент ще стават доброволци в
Коментари Харесай

Нинова: И депутатите-учители от БСП ще стават доброволци в подкрепа на образователната система

Педагозите от Българска социалистическа партия в българския парламент ще стават доброволци в поддръжка на сътрудниците си в просветителната система, където има дефицит на фрагменти заради многото болни. Това разгласи водачът на социалистите в България Корнелия Нинова на своята фейсбук страница.

Депутатите-учители от левицата обявиха своето предпочитание в няколко Регионални ръководства по образованието.

Проблемът с просветителната система е сложен, разясниха те по време на вътрешен конгрес, където бе единомислещо взето решението за доброволческата самодейност.

Дори и без Ковид рецесията над хиляда училищен места са останали незаети две седмици преди началото на новата образователна година, установяваха депутатите като регистрираха, че наред със здравната, рецесията в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ неотложно предвид на попречване на големите вреди, които се чака да настъпят.

Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, установяваха от Българска социалистическа партия. „ Няма просветителна система в света, която да преодолее това “, съобщи по този мотив от парламентарната естрада депутатът от левицата Ирена Анастасова. Тя попита в Народното събрание: „ Как се оправя системата с тази обстановка? “.

"Бъдещето на страната е в класните стаи ", безапелационна бе Ирена Анастасова. "Средствата, които в този момент се влагат, не могат да компенсират всичко, пропуснато обратно в годините ", изрази страдание депутатът от левицата.

След отхвърлянето от ръководещата коалиция на редица оферти на Българска социалистическа партия ден по-късно, измежду които облекчения и придобивки за българското семейство и децата, и с ясната визия, че в рецесията са нужни поддръжка и експертен потенциал, българските учители-депутати от Българска социалистическа партия ще се причислят към сътрудниците си по учебните заведения у нас, където фрагментите са в недостиг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР