Печели 51% от вота, втори е Рон Десантис с 21.2%Вивек

...
Печели 51% от вота, втори е Рон Десантис с 21.2%Вивек
Коментари Харесай

Доналд Тръмп разгроми конкуренцията в Айова

Печели 51% от вота, втори е Рон Десантис с 21.2%
Вивек Рамасуами се отдръпна от конкуренцията

Байдън призна: Той е явният любимец

Доналд Тръмп завоюва с невиждана преднина първичните избори на републиканците в щата Айова. Това демонстрират резултатите от преброяването на 100 % от гласовете, които бяха оповестени на уеб страницата на Републиканската партия в Айова, написа “Ройтерс ”.

Според резултатите от вота някогашният президент получава 51 % от гласовете на последователите на Републиканската партия. На второ място се класира губернаторът на щата Флорида Рон Десантис с 21,2 %, а след него се подрежда някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, която печели 19,1 %. Хейли изпреварва Тръмп само в окръг Джонсън. В останалите 98 окръга отпред е някогашният президент.

Бизнесменът Вивек Рамасуами получи 7,7 % от гласовете и разгласи, че се отдръпва от конкуренцията. Той сподели, че поддържа кандидатурата на Тръмп на идните президентски избори. Самият Тръмп поздрави Десантис, Хейли и Рамасуами за представянето им, като ги назова “умни и способни хора ” и насочи апел за обединяване. “Това е доста е значимо и желая да го направя част от нашето обръщение - доста скоро ще се обединим ”, сподели Тръмп.

Според Си Ен Ен резултатите от гласуването на партийните събрания в щата Айова значи, че Тръмп получава поддръжката на 20 делегати, Де Сантис - на 8, а Хейли - на 7. Въпреки отдръпването си от конкуренцията, Рамасуами получава поддръжката на 3 делегати. Делегатите след това удостоверяват изразената поддръжка при гласуването на националната партийна конференция през лятото, когато се излъчва и претендентът за президент на партията.

Желязната хватка на Доналд Тръмп върху Републиканската партия е ясна от деня, в който той разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за Белия дом преди 14 месеца. Това може да се види в идеологическото изместване на партията още по-надясно по културните въпроси и изключително по имиграционната политика, разяснява “Асошиетед Прес ”.

Републиканците от Айова бяха ясно отражение на това в понеделник - те канализираха гнева му и мнението му, че общо взето всичко, което президентът Джо Байдън е направил, е “катастрофа ”. Около 9 от 10 гласоподаватели са декларирали, че желаят прелом или основна смяна в метода на работа на държавното управление, прибавя АП.

“Доналд Тръмп преди малко завоюва в Айова. Той е явният любимец на насрещната страна ”, установи Джо Байдън в обществената мрежа “Екс ”, като също така прикани за дарения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР