Печалбите на стриймърите в Twitch станаха обществено достояние(снимка: CC0 Public

...
Печалбите на стриймърите в Twitch станаха обществено достояние(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Мащабен пробив в Twitch разкри ценна информация


Печалбите на стриймърите в Twitch станаха публично притежание
(снимка: CC0 Public Domain)

Платформата за стрийминг Twitch стана жертва на пробив, който разкри големи количества поверителна информация за компанията и за облагите на стриймърите. Повече от 100 GB данни бяха оповестени онлайн в сряда.

Документите разкриват, че най-хубавите стриймъри на Twitch са спечелили милиони долари от компанията, която е благосъстоятелност на Amazon. Twitch удостовери казуса и съобщи, че „ работи незабавно ”, с цел да разбере степента на вредите.

С обява в Twitter компанията съобщи, че ще извести общността „ незабавно щом бъде налична спомагателна информация ”, съобщи.

„ Списъкът с облагите отразява моите доходи 100% правилно ”, разяснява един от стриймърите на Twitch – BBG Calc. Друг удостовери, че приходите му са отразени „ тъкмо ”, а трети уточни, че данните са „ почти верни ”.
още по тематиката
Тези, които стоят зад пробива, настояват още, че са се сдобили и с изходния код за самата видео платформа.

Очаква се пробивът да окаже голямо въздействие върху онлайн промишлеността. Освен, че е извънредно смущаващо и унизително за компанията, събитието се случва в миг, в който конкурентни платформи като оферират големи хонорари, с цел да привлекат игрови гении.

Така че следствията от разкриването на финансовата информация могат да бъдат обилни освен за Twitch, само че и за цялата, считат анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР