Печалбата на водещата германска компания за спортно облекло Адидас се

...
Печалбата на водещата германска компания за спортно облекло Адидас се
Коментари Харесай

Силен ръст на печалбата на Адидас през второто тримесечие



Печалбата на водещата немска компания за спортно облекло " Адидас " се увеличи внезапно през второто тримесечие с помощта на стабилен напредък на приходите в основни пазари като тези в Северна Америка и Китай, където комбинираните продажби на марките ѝ Adidas и Reebok набъбнаха с двуцифрени цифри.

Германската компания разгласи, че чистата облага от продължаващи интервенции се е повишила с 20% до 418 млн. евро, надвишавайки осредните упования за облага в размер на 387 млн. евро. Оперативната облага за второто тримесечие пък доближи 592 млн. евро.

Продажбите на огромната компания за спортно облекло и продукти се покачиха с 10% до 5,3 милиарда евро от 5,04 милиарда евро година по-рано при упования за по-скромен напредък с 8%, като единствено в границите на Северна Америка продажбите набъбнаха с 18% до 1,08 милиарда евро, а в Китай - с цели 27 на 100.

Компанията означи, че нейните маркетингови разноски са се повишили през второто тримесечие с 14% най-много вследствие на бизнес интензивността, обвързвана със Световното състезание по футбол, което се организира в Русия.

Adidas удостовери финансовите си прогнози за цялата 2018-а година и продължава да чака, че проходите (продажбите) ще набъбнат с към 10 на 100 по отношение на предходната година.

" С оглед на досегашните финансови резултати, ние оставаме устойчиво на пътя да реализираме като заложените от нас цели за 2018-а година, по този начин и дълготрайните цели до 2020-а година ", съобщи основният изпълнителен шеф на Adidas Каспер Ростед.

Акциите на Adidas нарастват с над 2% на извънборсовия пазар преди старта на действителната европейска търговия, като от началото на годината те към този момент нарастна с 14 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР