Печалбата на Harley Davidson се срина с 27 процента през

...
Печалбата на Harley Davidson се срина с 27 процента през
Коментари Харесай

Печалбата на Harley Davidson се срина, а Тръмп обвини ЕС и обеща ответен удар

Печалбата на Harley Davidson се срина с 27 % през първото тримесечие. Причините за по-лошия резултат е намаляващото търсене, както и американските мита върху вноса на първични материали и митата, които Европейския съюз вкара като отговор на тези върху алуминия и стоманата, които президентът Доналд Тръмп наложи.

Печалбата доближава $127,9 милиона при консолидирани доходи от $1,38 милиарда. Продажбите понижават с 12,3 % по отношение на година по-рано до $1,19 милиарда.
 Harley-Davidson мести част от производството си в Европа поради митата
Harley-Davidson мести част от производството си в Европа поради митата

Увеличеният данък покачва разноските за един мотор с 2200 $

Самият Тръмп, който обществено атакува Harley Davidson предходната година, през днешния ден се възползва от доклада на компанията и обясненията за резултата, с цел да нападна Европа. Държавният глава даде заричане да отвърне на " нечестните " мита, въведени от съюза. Без да загатва, че самите те са отговор на въведените от него бариери пред търговията.

Миналата година Harley разгласи своя проект да реалокира производството на моторите, предопределени за Европейски Съюз, в страна в блока, с цел да избегне митата. В отговор, Тръмп прикани за протест на продуктите на компанията.

По-рано тази година Harley съобщи, че митата за импорт в Европейския съюз ще ѝ костват сред $100 и $120 милиона през 2019 година. През юни предходната година митата се повишиха от 6 % на 31 %. През 2021 година, в случай че не бъде реализирано съглашение, ще се повишат до 56 %.

В Китай те подскочиха с 55 % от 30 %.
 Harley-Davidson пуска електрически мотор до 18 месеца
Harley-Davidson пуска електрически мотор до 18 месеца

Ще форсира от 0 до 100 км/ч за 4 секунди

В последна сметка, продажбите на Harley в действителност падат в Съединени американски щати, въпреки това да се дължи главно на по-ниския интерес на младежите. Миналата година компанията стартира демонстрира електрическия си мотор, за който се надява, че ще притегли по-младото потомство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР