Печалбата на държавната ТЕЦ Марица-изток 2 за първото тримесечие е

...
Печалбата на държавната ТЕЦ Марица-изток 2 за първото тримесечие е
Коментари Харесай

Печалбата на ТЕЦ "Марица-изток 2" се срива драстично през първото тримесечие

Печалбата на държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " за първото тримесечие е намаляла с 95% в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, демонстрира финансовият доклад на сдружението, написа " Капитал ". В цифри това е чиста облага 8.6 млн. лева в съпоставяне със 196 млн. лева преди година.

Изданието добавя, че това е предстоящо поради доста по-ниските борсови цени на електрическата енергия. През първото тримесечие общият размер на осъществените от въглищната централа доходи са 287 млн. лева при регистрирани за същия интервал на 2023 година 768.9 млн. лева, или понижение с 62.5%.

Почти всички доходи на сдружението идват с помощта на страната и битовите консуматори. Става дума за 97.8% от постъпленията от главната активност, до момента в който тези от продажби на ток на борсата са алегорични - едвам 0.12% от тях. Ако централата не бе включена в енергийния микс от министъра на енергетиката през юни 2023 година, тя нямаше да може да съществува, защото няма на кого да продава силата си.
 
 Топлоелектрическа централа Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " Източник: Zonanews
Източник: Капитал
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР