Печалбата на авиолиниите по света ще надмина очакванията на анализаторите

...
Печалбата на авиолиниите по света ще надмина очакванията на анализаторите
Коментари Харесай

Колко спечелиха авиолиниите през 2017 г.?

Печалбата на авиолиниите по света ще надмина упованията на анализаторите през тази година, а през идната се чакат връх поради по-висока цена на билетите и растежа на транспорт на товари, оповестява в собствен отчет International Air Transport Association, представен от Bloomberg.

През 2017 година чистите доходи ще бъдат към 34.5 милиарда $ - с към 3.1 милиарда $ повече от юнската прогноза. През идната година това число ще набъбне с още 11%.

За по-високите доходи ще допринесат всички райони по света, водени от Съединени американски щати и Европа. Ръстът на преноса на товари идва от повишението на извършването на покупки онлайн, което подкрепя и износа на азиатските страни.

Цената на билетите за пътувания също ще се покачат, само че растеж се чака и на горивото и разноските за труд.

" Времената за световната авиотранспортна промишленост са труди ", сподели изпълнителният шеф на IATA Александър де Юнияк. " Повече хора от всеки път пътуват. Преносът на товари по въздух е на най-силното си равнище от над десетилетие. Заетостта пораства. Отварят се нови направления ", добавя той.

Очаква се през 2018 година приблизително полетите да са заети на 81.4 %, а приходите от билети - с 3 %. Цената на самолетното гориво обаче ще нарастне с съвсем 13%.

Обновената прогноза за тази година към момента е малко под резултатите от 2016 година - 34.8 милиарда $, само че упованията за 2018 година съставляват връх за промишлеността. Очаква се броят на пасажерите да надмине 4.3 милиарда, а облагата от всеки един от тях да бъде към 8.90 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР