Пчеларството е изключително важен сектор. Само през 2020 г. пчеларите

...
Пчеларството е изключително важен сектор. Само през 2020 г. пчеларите
Коментари Харесай

Деница Сачева: 22,5 млн. лв. ще влязат в сектор Пчеларство

Пчеларството е извънредно значим бранш. Само през 2020 година пчеларите в област Добрич получиха близо два милиона лв., а до 2022 година за цялата страна са планувани обилни вложения – 22,5 млн. лв.. Половината от парите ще бъдат от националния бюджет, а другата половина ще бъдат от европейския фонд за гарантиране на земеделието. Това разгласи през днешния ден пред публицисти лидерът на листата на ГЕРБ/СДС в Добрич Деница Сачева по време на визитата си на пазара "Пчеломания ", проведен от Добричкия панаир.

Събитието се организира за 18-и път в Добрич, само че тази година като пазар навън. При съблюдаване на всички противоепидемични ограничения вземат участие 30 търговци от страната, които оферират разнородни пчелни артикули, пчеларски инвентар, произвеждане и преработващо пчеларско съоръжение, восъчни основи.
От името на претендентите за народни представители от ГЕРБ/СДС лидерът Деница Сачева подари на участниците в "Пчеломания " 230 медоносни дръвчета. След това, дружно с претендентите Иван Иванов, Красимир Николов, Живко Желязков и Зорница Михайлова, разгледаха стоките по щандовете и разговаряха с участниците.

Ние кандидатствахме по плана "Запази ме " и сме доста удовлетворени, изясни изпълнителният шеф на Добрички панаир Звезделина Иванова и добави, че след провеждането на пазара към този момент има опция да аплайват по мярката 60/40 за опазване на работните места в панаира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР