Пчеларство. Това е вековна професия, която разчита на изпитани техники

...
Пчеларство. Това е вековна професия, която разчита на изпитани техники
Коментари Харесай

Компания разработва технология за опазването на пчелите

Пчеларство. Това е вековна специалност, която разчита на изпитани техники и на опита на пчеларя, с цел да реализира триумф. За съжаление обаче пчелите по света всеобщо измират. Това е явление, което би могло да окаже влияние върху веригата за доставка на храни и цялата екосистема. Затова даже тази антична дейност се нуждае от технологии за по-добра грижа за пчелните фамилии. Дорет Авни се занимава с пчеларство от 30 години. Сега тя е част от компания, която е отпред на тази смяна.
С нашата технология можем да забележим от рано дали в кошера има проблем. Така да вземем за пример при положение на пестицид или загуба на майка, пчеларят може да пристигна и реагира мигновенно. В противоположен случай при закъснение може да се случи нещо необратимо.
Дорет Авни, началник на отдела за биологични проучвания, BeeHero

BeeHero употребява датчици вътре в кошера, с цел да проучва здравето на пчелното семейство, а след това дава информация в действително време, която може да помогне за спасяването на пчелната общественост. Сензорите в кошерите мерят температурата, влажността и звука. Пчеларят получава тази информация непосредствено на телефона или компютъра си и посредством изкуствен интелект и машинно образование получава обща картина на положението на кошерите.
Пчеларството съществува от доста, доста години, само че цялата Земя се е трансформирала доста. Природата се трансформира доста бързо. За съжаление ние не знаем какво ще бъде бъдещето на пчеларството, само че наподобява, че измененията, които се случват в селското стопанство, се случват и в този бранш.
Шарони Шафир, професор, катедра " Ентомология ", Еврейски университет в Йерусалим

Пчелите способстват с над 200 милиарда $ за международната стопанска система от културите, които опрашват. Продоволствената сигурност на човечеството зависи от това насекомо, като всяка трета хапка, която хората одобряват, идва посредством на пчелите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР