Пчелари се събират на протест пред Областната администрация в Плевен.

...
Пчелари се събират на протест пред Областната администрация в Плевен.
Коментари Харесай

Пчелари излизат на протест

Пчелари се събират на митинг пред Областната администрация в Плевен. Както през последните години, по този начин и тази главната причина за недоволството е нерегламентираното напръскване на посевите с пестициди и неналичието на надзор, заяви БНР.
Над 5 000 пчелни фамилии са отровени в района, продължава измирането и в последните дни. За четвърта поредна година пчелари подават сигнали, осъдени няма, тази година отравянето е в по-голяма степен, сподели доцент Юлиян Станчев, ръководител на Областни пчеларски съюз, уредник на митинга.

" Делото се води от предходната година. В същото време, на същите места се случи отравяне, тъй като се нарушават разпоредбите на растителна отбрана. Делата се водят 3-4 години, и по този начин се размива, закъснява глобата ", уточни той.

За какво упорстват пчеларите: " И ще настояваме на митинга да бъде въведена наказателна отговорност, както се показват доста пчелари, за отравяне - затвор и лишаване на правото за дотации с държавно подкрепяне. Защото едно отравяне на пчелини в едно село е еднакво да се възпламени пшеница преди беритба или градушка да убие реколтата или някакво злополучие, то е един тип злополучие ".

Тази година проблем с всеобщия мор измежду пчелите имаше в Смолянско, в региона на Бургас, Добрич и Сливен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР