Пазарното представяне на , както и през първите четири месеца

...
Пазарното представяне на , както и през първите четири месеца
Коментари Харесай

Клиентите на Volvo в България демонстрират напредничаво мислене. 52% избират електрифицирани автомобили

Пазарното показване на , както и през първите четири месеца на годината, ни накара да се замислим какво е ситуацията с марката на територията на нашата страна. Оказва се, че въпреки и на фона на съвсем нулевите преференции и подкрепяне от страна на страната за бизнеса с нови коли в България, формалният вносител на марката- Мото-Пфое, има с какво да се похвали.

От спонтанното ни изявление с Христина Баева (бранд управител Volvo в Мото-Пфое) излиза наяве, че българските клиенти на Volvo освен показват решителност и отдаденост към декларираната от марката тактика за цялостна електрификация на моделното портфолио, само че и застават зад думите си с действителни дейности. И то такива, които изпреварват като прогресивност световната наклонност.

- Volvo беше първата от главните автомобилни компании, която разгласи цялостната си отдаденост към концепцията за цялостна промяна към електрическата подвижност, като това би трябвало да се случи до 2030 година. Как се развива тактиката на марката от анонсирането на тази решителна крачка през 2021 година?

Христина Баева: Грижата за околната среда е една от нашите съществени полезности още от основаването на компанията, а освен през последните години, когато стана съвременно да се приказва за това. Макар и не най-големият авто производител, Volvo има най-смела поръчка във връзка с устойчивостта. Планът ни за електрическа промяна е един от най-амбициозните, които промишлеността познава. И повода е елементарна – ние сме част от казуса, тъй че наша отговорност е да бъдем и част от решението му.

След 6 години ще сме напълно електрическа марка, само че единствено това не е задоволително. Volvo има смели цели във връзка с понижаване на CO2 излъчванията и потреблението на запаси при индустриалната активност, както и нарастване на приблизително рециклираното наличие на целия ни автопарк. Промяната ще засегне освен нашите процеси и предприятия, а и тези на нашите сътрудници и снабдители. Volvo през днешния ден към този момент употребява 100% неутрална от климата електрическа енергия във всички фабрики, мина на възобновими горива при морските си транспорти, реализира 19% по-малко излъчвания от автомобил по отношение на 2019 година и още, и още. Крайната цел е цялостна климатична индиферентност на компанията и нулеви излъчвания на парникови газове до 2040 година

- В международен проект виждаме впечатляващ растеж в търсенето на напълно електрически коли на Volvo. Само през април 2024 година продажбите на напълно електрическите и електрифицирани (PHEV) хибридни коли на марката са се нараснали с 53% и образуват 48% от общата реализация на марката за април, а 100% електрическите се равняват на 26%. Каква е обстановката на българския пазар?

Христина Баева: Да, очевидци сме на електрическа гражданска война в международен мащаб. Технологиите се развиват динамично, производителите се надпреварват с забавни министър председатели и от ден на ден консуматори превключват на електрическа вълна. Представянето на Volvo валидира отдадеността на компанията за едно по-зелено бъдеще. Устойчивата ни упоритост дава резултати и в България.

До април тази година следим близо 70% растеж на електрифицираните ни модели (100% електрически BEV и зареждаеми хибриди PHEV) по отношение на 2023 година и те към този момент съставляват 52% от общите ни продажби. Това са впечатляващи резултати на фона на към момента незрелия и неподпомаган от страната пазар на електрически автомобили. Тази наклонност ще се ускорява, т.к. скоро стартираха първите доставки на Новото EX30, а към края на годината ще прибавим в портфолиото си още вълнуващи електрически модели.

- Отново съгласно данните за април виждаме, че най-новото пазарно предложение на Volvo- 100% електрическото EX30, се радва на доста мощен потребителски интерес, като се нарежда в ТОП 3 на най-продаваните модели на марката. Моделът беше показан в България в края на предходната година, а пазарното му лансиране се случи няколко седмици по-късно. Как се показва той у нас на фона на световното си позициониране?

Христина Баева: Най-бързото ни и стабилно Volvo е предстоящ шлагер. Приема се добре, както от актуалните ни клиенти, по този начин и от нови консуматори на шведската марка. EX30 феновете са пъстра палитра от възраст, пол и занимание, обединени от интереса към технологиите и електрификацията и споделящи Volvo полезностите.

Първите ни клиенти получиха колите си предишния месец и противоположната връзка е въодушевена. Автомобилът има страховит дизайн, спокоен е и форсира до 100 км/ч за 3.6 сек, а това не може да остави никой безучастен. Неслучайно моделът завоюва толкоз доста награди, измежду които и Световна градска кола за 2024 година

Близо 100% от първите ни EX30 поръчки са топ версията Ultra, с 4х4 задвижване и 428 к.с. мощ. Прогнозираме с времето клиентите да се ориентират и към NMC батерията със задно задвижване, т.к. това е превъзходен вид за търсещите по-голям пробег. Не е за занемаряване и по-малко ресурсоемката LFP батерия, с помощта на която EX30 идва на цена под 80 000 лв. с Данък добавена стойност. Каквото и да е – продуктивност или доходност, значимото е, че имаме избор за всеки усет.

- Какво следва и можем да чакаме от Volvo в международен и на локален проект?
Христина Баева: Пълна отдаденост на амбициозната тактика за резистентност и фокус върху потребителско преживяване. Очакват ни и страхотни нови модели - до края на годината ще посрещнем в България флагмана на марката, Новото EX90, което мнозина нарекоха „ компютър на колела “, както и кроскънтри версията на Volvo EX30. А за идната година мога единствено да кажа, че това, което през днешния ден ни наподобява авангардно и новаторско е бледа сянка на идното през 2025.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР