Пазарната капитализация на криптовалутите се сви до 535 млрд. долара.

...
Пазарната капитализация на криптовалутите се сви до 535 млрд. долара.
Коментари Харесай

Южна Корея забрани анонимната търговия с криптовалути

Пазарната капитализация на криптовалутите се сви до 535 милиарда $.

© Kim Kyung-Hoon Още по тематиката
Г-20 ще разисква регулации за криптовалутите

Все повече международни водачи желаят световни правила за цифровите пари
29 яну 2018
Хакнатата японска криптоборса ще заплати 423 млн. $ на потребителите си

Цената на NEM се възвърне бързо след тази вест
28 яну 2018
5 аргументи за края на Bitcoin

Пред цифровата валута има много проблеми и незнайни
23 яну 2018
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018 Анонимната търговия с цифрови валути в Южна Корея е неразрешена от 30 януари. Властите там вкараха нова система, която изисква трейдърите да откриват сметки с същинските си имена в тържищата, с цел да могат да подават средства. Новите правила също по този начин не разрешават на чужденците и малолетните вложители да откриват банкови сметки за търговия с цифрови валути. Досегашната процедура позволяваше да се основават фиктивни сметки, от които обаче можеше да се прави действителна търговия.

На процедура новата система конвертира съществуващите виртуални сметки за криптовалута в счетоводни сметки с действителни имена. По този метод южнокорейските управляващи се надяват да предотвратят потреблението на цифровите активи за пране на пари и други противозаконни действия. Шест огромни банки в страната вземат участие в новата система, като измежду тях са Shinhan Bank, Nonghyup Bank, Industrial Bank of Korea, Kookmin Bank, Hana Bank и Gwangju Bank.

През последните седмици откриването на сметки за криптовалути беше неразрешено, защото финансовите институции трябваше да интегрират системата. Сега, с цел да открият нова банкова сметка за търговия с цифрови пари, клиентите би трябвало да подадат документи, с които да се удостовери самоличността им - сметки за комунални услуги, фишове за заплати, заплащания с кредитни карти, персонални документи и други.

Всичко това внезапно оцвети в алено котировките на съвсем всички цифрови валути. Bitcoin поевтиня с близо 6% до 10 600 $. От валутите в ТОП10 по пазарна капитализация максимален е сривът при Stellar и NEM - надлежно 12 и 11%. Общата стойност на цифровите активи се намали с 40 милиарда $ и към този момент е 535 млрд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР