Пазарджишкото село Дъбравите е на прага на бедствено положение, защото

...
Пазарджишкото село Дъбравите е на прага на бедствено положение, защото
Коментари Харесай

Пазарджишко село живее месец без вода заради липса на ток в помпена станция

Пазарджишкото село Дъбравите е на прага на бедствено състояние, тъй като от месец е останало без вода. От края на март кметът на Белово е оповестил отчасти бедствено състояние поради неналичието на вода.

Жителят на селото Емилиян Иванов изясни, че е мъчно да поддържа семейството си без вода и с цел да се оправят купуват вода от магазина.

В село Дъбравите живеят към 500 души.

„ Ситуацията е спешна, тъй като вода няма до ранните часове на обяд, а при повреда, която се случва през ден-два не се знае. В момента няма вода през вчерашния ден от 15:30 часа “, изясни гражданин на селото, който работи в дом за възрастни хора с деменция.

Проблемът идва от това, че помпената станция, която зарежда селото с вода, е останала без ток.

„ От 30 март заводът за хартия е с прекратено електрозахранване. Една от междинните помпи, която качва вода за селото, се зарежда с ток от този цех. Трябваше сътрудниците от ВиК-Пазарджик за четири часа да сложат елемент, с цел да не спре водоподаването към селото “, изясни кметът на Белово Костадин Варев.

Той добави, че достъпът до завода е лимитирана, а една трета от дължината на довеждащия тръбопровод за село Дъбравите се намира на територията на завода.

„ Проблемът беше решен в границите на няколко часа, взаимно с Община Белово. Беше възложен елемент, към който вързахме помпената станция “, изясни шефът на ВиК-Пазарджик Сергей Стойнов.

Той добави, че през летните месеци елементът няма да съумява да зарежда обитаемото място.

Костадин Варев съобщи, че би трябвало да се построи нов тръбопровод, само че е нужно финансиране от страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР