Пазарджишки ученици и техните преподаватели разработиха интернет приложение, което измерва

...
Пазарджишки ученици и техните преподаватели разработиха интернет приложение, което измерва
Коментари Харесай

Ученици създадоха приложение, което измерва нивото на стреса

Пазарджишки възпитаници и техните преподаватели създадоха интернет приложение, което мери равнището на напрежението в човешкото тяло. Научният труд е оценен и с първа премия от Българската академия на науките.



Божидар Каменски и Калоян Пунчев са възпитаници в Математическа гимназия " Константин Величков " в Пазарджик. В продължение на 2 години те работят по планове ориентирани към възстановяване на човешкото здраве. Така се стига и до създаването на мобилно приложение, което да открива
равнищата на стрес в организма ни.

" Едната част е психосоматичният тест, който всеки може да направи, който да откри, къде в нашето тяло се натрупва напрежението и напрежението. Втората част на приложението на нашето приложение са упражненията, посредством които можем да освободим нашия стрес, което ще ни направи по-здрави ", споделя Божидар.

Първоначално екипът работи по набиране на информация за психосоматичните болести, а по-късно и провеждането на локално проучване. Целта е да откри по какъв начин разнообразни хора при равни условия.

" Направиха такава анкета, без да се стига до доста персонални въпроси, къде в тяхното тяло има здравословен проблем. Ние ги разделихме на зони, такива, каквито са психосоматичните. Например - глава, шия, ръце, крайници ", изясни Мая Зафирова - учител в МГ " Константин Величков ".

Екипът обобщава информация и установя, че резултатите от теста са доста положителни. Последната стъпка от няколко месечният труд е писането на интернет кода и създаването на самия интерфейс на мобилното приложение.



" В приложението е написано всичко. Дадени са насоки и лесни стъпки, които всеки един от нас може да следва ", споделя Калоян.

С приложението Божидар, Калоян и техните ръководители Мая Зафирова и Илияна Тотлякова, се включват в осмата научна сесия на Ученическия институт на Българска академия на науките. В конкуренция на 59 плана на възпитаници от цялата страна те печелят първото място.

" Всички работиха доста старателно и доста интензивно, с цел да създадат най-хубавия план, с който да ахнат и впечатлят всички. Ние също доста се постарахме и сме удовлетворени, че постигнахме толкоз висок резултат ", споделя Калоян.

Приложението е гратис и е налично за Андроид. Момчетата към този момент работят и по създаването му за други операционни системи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР