Пазарджик. Работна среща по проект, посветен на превенцията на деца,

...
Пазарджик. Работна среща по проект, посветен на превенцията на деца,
Коментари Харесай

Пазарджик: ЖГЕРБ подкрепиха проект за работа с деца в риск

Пазарджик. Работна среща по план, отдаден на предварителната защита на деца, застрашени от експанзия, се организира в Пазарджик по самодейност на Фонда за предварителна защита на престъпността - ИГА. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. На нея бяха поканени общинския началник на ГЕРБ в Пазарджик Гинче Караминова и регионалния координатор на ЖГЕРБ Лидия Панайотова.
По ексцентричен метод - посредством спектакъл и планинарство, общо 60 деца и младежи от региона ще могат да придобият познания и умения, изграждащи ценностната система на личността. Те ще се научат по какъв начин да разпознават рисковите фактори, водещи до разнообразни типове зависимости и другите форми на нападателно държание. С децата ще работят актрисата Мая Бежанска и ръководителят на рискови експедиции Генади Матвеев.
Гинче Караминова поздрави екипа на фонд ИГА за новаторската концепция и способ за работа с децата от рисковите групи. „ Изкуството може да бъде доста мощен лост за битка с експанзията и метод децата да потърсят в себе си гений, който да развиват с дисциплинираност и непримиримост. Не на последно място е и здравословният и физически деен метод на живот като модел за предварителна защита на разнообразни форми на експанзия и зависимости “, съобщи тя. Караминова акцентира, че с единните старания на институциите, на неправителствения бранш и персоналния образец на известни и обичани персони, могат да се основат действителни условия и мотивация за деен метод на живот при подрастващите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР